27 / 04 / 2024

Son dakika Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan emekli maaş zammı açıklaması! O tarihi işaret etti...

Son dakika Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan emekli maaş zammı açıklaması! O tarihi işaret etti...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyona ilişkin açıklamalarda bulundu. ayrıca Yılmaz emekli maaş zammına dair de açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan son dakika emekli maaş zammı açıklaması! O tarihi işaret etti...



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı canlı yayında ekonomiye ilişkin önemli mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "(Enflasyon) Aylık bazda düşüşleri daha erken göreceğiz" diyerek, bu sene sonuna doğru, gelecek senenin başlarında aylık bazdaki gelişmeleri göreceğiz diye ifade etti.

Orta Vadeli Program (OVP) ile güven iklimini ve siyasi istikrarı teknik öngörülebilirlik sağlayarak desteklediklerini kaydeden Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın programa desteğini ortaya koyduğunu, bunun çok önemli olduğunu belirtti.

 Son dakika Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz dan emekli maaş zammı açıklaması! O tarihi işaret etti...

EMEKLİ MAAŞI DÜZENLEMSİ

Emekli maaşlarına ne zaman düzenleme yapılacağı ve bu konuda gerçekleşen çalışmalar hakkında sorulan soruyu yanıtlayan Yılmaz, enflasyonun geniş kesimler üzerinde oluşturduğu olumsuz tahribatı gidermek üzere çok ciddi adımlar attıklarını, maaşlarda düzenlemelere gittiklerini hatırlattı.

Sene başı itibarıyla memurların maaşlarında enflasyon oranına göre bir yükseliş olacağını, bu artışın memur emeklilerine de yansıyacağını belirten Yılmaz, "İşçi emeklileri, Bağ-Kur emeklileri ve asgari emekli aylığı alanlara ilişkin oransal artışlar ve enflasyon farkı olacak" dedi.

"Sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatıyla bu kesimlere dönük dengeleyici bir çalışmayı sürdürüyoruz" diye ifade eden Yılmaz, Çalışmayı yıl sonuna kadar tamamlayarak emeklin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi. Yılmaz, emekli maaşına ilişkin son olarak "Düşük alanları destekleyici mahiyette bir yaklaşımımız olacak." değerlendirmesinde bulundu.

 Son dakika Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz dan emekli maaş zammı açıklaması! O tarihi işaret etti...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EMEKLİ MAAŞ ZAMMI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaş düzenlemesi çalışmalarına dair son açıklamayı ABD ziyareti sırasında yapmıştı. "Fazla uzamaz. Yani en kısa zamanda" diye ifade eden Erdoğan, "İlgili bakanım zaten çalışmalarını sürdürüyor. 2024'e inşallah bunun kararlarını vermiş olarak gireceğiz" ifadelerini kullandı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

En düşük emekli maaşı Aralık 2021 senesinde 3 bin 500 lira olarak uygulanıyordu. Ocak 2023 yılın önce 5 bin 500 TL'ye ardından 7 bin 500 TL'ye çıkarıldı. Şuan en düşük emekli kök maaşı 7 bin 500 TL. 

Asgari ücrette masaya gelecek iki rakam ayyuka çıktı! Acil bakın!

TOKİ'den bu ile tam 409 konutluk yeni proje geliyor!

Kredi sıkıntısı çekenler müjde! O banka 500 bin TL'yi faizsiz veriyor! Şartları karşılayanlara tıkır tıkır ödeniyor!


Geri Dön