Kent Haberleri

Son dakika… Depremzedelerin kart limitleri artırıldı!

Depremden zarar gören vatandaşlar için kredi, taksit, vergi ödemesi gibi farklı konularda kolaylıklar sağlayacaklar kararlar, birbiri ardına hayata geçiriliyor. Maaş ve destek ödemeleri bölgede yaşayan vatandaşlar için öne çekilirken, son karar BDDK’dan geldi.Son olarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) finans işlemlerine yönelik bir dizi karar aldı

Deprem felaketini yaşayan vatandaşlara yönelik farklı alanlarda kolaylıklar hayata geçiriliyor. Son olarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) finans işlemlerine yönelik bir dizi karar aldı.

BDDK’nın depremin vurduğu 10 ili kapsayan yeni kararlarına göre, bölgedeki vatandaşların kredi kartı limitleri, kazanılan gelirin 8 katına varan oranda artırılabilecek. Kart borcunda asgari ödeme miktarı borcun yüzde 20’si ile sınırlandırılırken, kredi borcu olan vatandaşların ödemeleri de 6 ay ertelenecek.

 BDDK tarafından yapılan çalışmada, 10 ili yıkan depremlerden zarar gören vatandaşlara yönelik kredi kartı limitlerinin yükseltilmesi, kredi vadelerinin ve asgari borçların ötelenmesini de içeren birçok yeni karara imza atıldı.

 İstanbul’da depremi en çok bu ilçeler hissedecek!

QNB Finansbank’tan ikramiye gibi kredi fırsatı! Başvurana 50 bin TL veriyor!

Benzin ve motorin fiyatlarına zam geldi mi? Kaç TL oldu? 12 Şubat 2023 Fiyat Listesi

Çoğu kimse bilmiyor! Bunları yaparak EYT’den emekli olabilirsiniz!

Böyle yardım görülmedi! Bakanlık, tam 200 bin TL ev onarım desteği veriyor! Geri ödeme yok!