Kent Haberleri

Son dakika! Doğal gaz ve elektrik borçları silindi! Az önce Resmi Gazete’de yayımlandı!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler nedeniyle evleri ağır ve orta hasar alan depremzedelerin elektrik ve doğal gaz borçları silindi. 6 Şubat tarihine kadar elektrik ve doğal gaz dava ve icra takipleri de kaldırıldı. 8 ve 7

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen, merkez üssü Kahramanmaraş ve Hatay olan, 50 binden fazla insanın vefat etmesine, milyonlarca insanın evinden olmasına ve yüzbinlerce insanın da bölgeden göç etmesine sebep olan 7.8 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük depremin ardından elektrik ve doğal gaz faturalarının silinip silinmeyeceği merak konusu olmuştu.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile evi ağır ve orta hasarlı afetzedelerin elektrik ve doğal gaz borçları silindi. Silinen fatura borçlarına ilişkin dava ve icra takipleri de kaldırıldı.

Edinilen bilgilere göre; Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile evi ya da iş yeri yıkılan, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı duruma gelen depremzedelerin 6 Şubat tarine kadar olan elektrik ve doğal gaz borçları silindi. Afetzedelerin 6 Şubat tarihine kadar olan fatura borçlarının Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan karşılanmasına karar verildi. Depremzedelerin yine 6 Şubat tarihine kadar olan elektrik ve doğal gaz borçlarından kaynaklı dava ve icra takipleri de kaldırıldı.

İşte detaylar...

YENİ FATURALARIN ÖDEMELERİ ERTELENDİ

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'nın tümüyle Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde elektrik ve doğal gaz abonelerinin 6 Şubat tarihinden sonraki faturalarının ödemesi, 31 Mayıs tarihine kadar ertelendi. Söz konusu faturalar haziran ayından itibaren gecikme zammı olmaksızın 6 ayda eşit taksitler halinde ödenecek.

FATURA ÖDEMEDE KOLAYLIK

Öte yandan, doğal gaz faturalarını ödemekte zorluk yaşayan insanlar için yeni gelişmeler ile birlikte bazı kolaylıklar sağlanacak. İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (İGDAŞ) konu ile ilgili yaptığı açıklamada doğal gaz faturasını ödemekte zorlanan kişiler için açıkladıkları gelişmenin detaylarını paylaştı. İGDAŞ, yaptığı duyuru ile vatandaşların doğal gaz faturalarını ödemesi konusunda kolaylık sağlayacağını ve kolay bir şekilde faturaların ödenmesi için tek çekim işlemlerde vade farkı olmadan taksit yapılacağını bildirdi.

Her dediği bir bir çıkan uzman isim, doların seçimden sonra roket gibi uçacağını söyledi! “Seçimlerden sonra..."

İstanbul’da emlak fiyatları baştan aşağı değişti! Avcılar Fatih ve Bakırköy’de fiyatlar düşerken, kuzeyde fırladı!

İslam Memiş yine bildi! Rekor kıran altında yeni tahminini tek tek duyurdu! “Bir düşerse iki çıkacak”