Kent Haberleri

Son dakika! Eyt’lilere emeklilik öncesi kötü sürpriz! Milyonlarca EYT’linin hayali bu haberle suya düştü!

5 milyon insanın yakından takip ettiği EYT düzenlemeleriyle ilgili son dakika açıklaması yapıldı. İlk ödemelerin ne zaman yapılacağı EYT’liler tarafından merak edilirken flaş açıklama Bakan Bilgin'den geldi. İşte detaylar... AK Parti grubuna sunulan düzenlemeye ilişkin açıklamalar yakından takip ediliyor

EYT düzenlemesi TBMM’deki yerini aldı. AK Parti grubuna sunulan düzenlemeye ilişkin açıklamalar yakından takip ediliyor. 5 milyon insanın merakla beklediği ilk ödemeler konusunda açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Bilgin, ödeme için 1 Mart tarihini işaret ederken Bir başka açıklama da Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'den geldi. Bütçenin hazır olduğunu ifade eden Nebati, EYT düzenlemesini bekleyenleri heyecanlandırdı.

EYT İÇİN BÜTÇE HAZIRLANDI


Bakan Nebati EYT'liler için beklenen açıklamayı yaptı. Bütçenin hazır olduğunu söyleyen Nebati, maliyetin ne kadar olduğunun hesaplandığını vurguladı. Bütçenin bu duruma göre hazırlandığını dile getiren Bakan Nebati, vatandaşın parasının hazır olduğunun söyledi.

İşte EYT’de maaş düzenlemeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

 

VATANDAŞIN GÖZÜ 1 MART'TA

EYT düzenlemesi çerçevesinde yer alan vatandaşlar 1 Mart 2023’te ilk ödemelerini alacak. SGK tarafından hayata geçirilen aylık hesaplama robotundan emekli maaşlarına yüzde 30'luk zam oranının yansımadığını görenler maaşlara zam yapılmayacak mı? sorusunun cevabını aramaya başladı. Emekli aylıkları aralık ayı farkı kapsamında yüzde 17 seviyesinde kaldı. Hesaplama robotunda refah payının görünmemesi de emeklilerin aklında soru işareti bıraktı.


EYT EMEKLİLERİ DÜŞÜK MAAŞ MI ALIYOR?


Emekli aylıkları hakkında önemli açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, merak edilenleri yanıtladı. Maaş hesaplama konusunun çok karmaşık ve teknik bir konu olduğunu vurgulayan Ete, “EYT ile daha çok SSK'lılar emekli olacağı ve ayrıca SGK'da böyle bir robot olduğu için herkes merakla bu hesaplamayı yaptı” şeklinde konuştu.

SGK sisteminde Bağ-Kur ve SSK'lıların 2023 yılında alacakları prim esasları ile güncelleme yapıldığını söyleyen Ete, hesaplamanın 2022 yılı rakamları doğrultusunda yapıldığı için böyle bir farkın ortaya çıktığını vurguladı. Ete, bu durumun EYT'lilere özel bir şey olmadığını ifade etti.



2022 YILINDA EMEKLİ OLANLAR YAŞADI


Emekli olmak için 2022’yi tercih edenlerin daha yüksek maaş alacağı belirtildi. 2021 yılı rakamlarına gelindiğinde 2022 yılı ocak ve temmuz zamları ile birlikte emekli aylıklarının 2023’e göre daha yüksek olduğu vurgulandı.

FARKLAR MAAŞA YANSIYACAK


Yapılan açıklamalar çerçevesinde 2023’te hangi tarihte dilekçe verilirse verilsin herhangi bir aylık kaybı yaşanmayacağının altı çizildi. Ancak 2023 aralık ayına gelindiğinde 2023’teki TÜFE ve büyüme oranı doğrultusunda 2024 yılı ocak ayında emekli olan vatandaşlarla 2023 yılı aralık ayında emekli olan kişilerin aylıkları arasında fark oluşabileceği belirtildi.


MAAŞ FARKI NE KADAR OLACAK?


Bu sistemin acilen terk edilmesi gerektiğinin söyleyen Ete, bütün günleri aynı olan ve yatırılan prime esas kazançları aynı olanların maaşlarının da aynı olması gerektiğini dile getirdi. Ete, 2022 yılı aralık ayında emekli olan bir kişi ile 2023 yılı ocak ayında emekli olan kişilerin yüzde 12 ile yüzde 17 arasında değişen bir maaş farkı olduğunu söyledi. Dilek Ete, bu durumun adil olmadığının altını çizdi.

EYT’liler düşük maaş mı alacak? EYT’lilerin maaşı ne kadar olacak? Kafalar neden karışık? İşte detaylar...

EYT’liler dikkat! İşte emekli maaşını yükseltmenin formülü! Bu formülle yüzde 20'ye kadar yükseltmek mümkün!

Yargıtaydan’dan EYT’lilere ters köşe! Haberi duyan EYT’lilerin hevesi kursağında kalacak!