Kent Haberleri

Son dakika! Faiz kararını değerlendiren İslam Memiş gram altının 2 bin TL olacağı tarihi de açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) aldığı faiz kararını değerlendiren İslam Memiş, gram altının 2 bin TL olacağı tarihi de açıklandı. İşte detaylar... Artan enflasyon ve ekonomik dengeleri koruma ihtiyacı nedeniyle alınan kararla birlikte politika faiz oranı 250 baz puanlık bir artışla yüzde 17,5'e yükseltildi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), bugün yapılan toplantı sonucunda faiz oranlarında önemli bir değişikliğe gitti. Artan enflasyon ve ekonomik dengeleri koruma ihtiyacı nedeniyle alınan kararla birlikte politika faiz oranı 250 baz puanlık bir artışla yüzde 17,5'e yükseltildi.  Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, faiz kararını Haberet'e değerlendirdi. Gram altınla ilgili görüşlerini de paylaşan Memiş, 2 bin TL için tarih verdi. İşte tüm detaylar...
 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), bugün yaptığı açıklamada politika faizini bir haftalık vadeli repo ihale faiz oranını 250 baz puan artırarak yüzde 17,50'ye yükseltti. Konuyla ilgili görüşlerine başvurulan İslam Memiş, piyasalarda faiz kararının herhangi bir etkileşimi olmadığı belirtti.

Memiş, "Faiz kararının piyasalarda herhangi bir etkileşimi olmadı. Döviz kurları ve altın rakamları yüksekti. Durum stabil. Hatta bir miktar çekilme olmuş döviz kuru ve altında. ONS tarafı biraz güçlü olduğu için gram altın güçlü duruyor. Şu anda faiz kararına bir tepki vermedi." dedi.

Dolar kuru üzerinde İslam Memiş, "Dolar tarafında en iyi rakam bugünkü koşullarda 26,60 lira. Düşüşleri de alım fırsatı olarak değerlendirir yatırımcılar. Genel trend yukarı." şeklinde değerlendirme yaptı.

Ayrıca, İslam Memiş, Merkez Bankası'nın faiz kararından önce piyasalarda güvenin önemli olduğuna dikkat çekerek, "Piyasaya güven gelmedikten sonra yapılan açıklamaların, atılan adımların bir etkisi olacağını düşünmüyorum." şeklinde görüş bildirdi. 

GRAM ALTINDA YILSONU TAHMİNİ

"Gram altında yılsonu tahmininiz nedir?" sorusuna da cevap veren İslam Memiş, "Kısa vadede 1800 TL (gram altın) direncini takip edeceğiz.  Borsanın altına kıyasla daha yükselişi var. Döviz ve altın şu anda yüksek. Bir miktar daha yükselecek. Ama kazandırma açısından bence borsadan daha fazla kazandırmaz. Altın uzun vadeli bir yatırım aracı. Altını alan yıllık bazda kazanır. Şu an 1750 TL'den altın alan 2024 yılının ilk yarısında 2 bin seviyesinde üzerinde rakamlar bekliyorum. Altın yatırımcısı yine uzun vadede kazanacak. Onda problem yok. Ama bu seviyelerden altın, gümüş, döviz alımında beklemekte faydalı. Piyasalarda derin bir belirsizlik var şu anda" ifadelerini kullandı.

Faiz artışı enflasyonu ne yönde etkiler? Uzman ekonomist faiz kararını değerlendirdi

Düğün hazırlığı yapanlara müjde: 26.296 TL'lik evlilik paketi 19.999 TL'ye düştü

Türkiye'de satışa çıktı: Yeni Hyundai Kona fiyatıyla ortalığı karıştıracak