28 / 04 / 2024

Son dakika gelişmesi! Merkez Bankası faiz kararı açıklandı

Son dakika gelişmesi! Merkez Bankası faiz kararı açıklandı

Piyasaların merakla beklediği son dakika Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası faizi 150 baz puan daha düşürerek yüzde 10,5'e indirdi. 



Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizini 150 baz puan daha düşürerek yüzde 10,5 seviyesine düşürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 83'ü aşan resmi enflasyona rağmen yıl sonuna kadar faizin tek haneye indirilmesi talimatı vermişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen ayki faiz indirimi kararının ardından; “Yıl sonunda temennim tek hanelere indirmeliyiz” ifadelerini kullanmıştı.

Son dakika gelişmesi! Merkez Bankası faiz kararı açıklandı

Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması ile piyasa beklentisi de yüksek enflasyona rağmen bugünkü toplantıda faiz indirimlerinin devam etmesi bekleniyordu.  Piyasa beklentisi ise 100 baz puanlık indirim olacağı yönündeydi.

TCMB son bir yılda politika faizini yüzde 19’dan yüzde 11’e indirirken, resmi tüketici enflasyo oranı ise yüzde 19’dan yüzde 83’e yükseldi. Bu dönemde dolar/TL kuru da 8,30’dan 18,60’a yükseldi.

 Para Politikası Kurulu'nda yer alan konu başlıkları;


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön