Ekonomi

Son dakika gelişmesi! Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), 2023 yılının ilk faiz toplantısını gerçekleştirdi. Banka, beklentiler doğrultusunda politika faizini yüzde 9'da sabit tuttu. İşte son dakika gelişmeleri... Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9 oranında sabit tuttu

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, yılın ilk toplantısını 14:00'da gerçekleştirdi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9 oranında sabit tuttu. Ekonomistler de faizin, sabit kalmasını öngörüyordu. 

GEÇEN SENE ÜST ÜSTE İNDİRİM YAPILDI!

Merkez Bankası, geçen yıl faizde üst üste dört kez indirime gitti. Bnaka, Kasım toplantısında faiz indirim sürecinin sonlandırıldığını açıklamıştı. Aralık ayında faizde değişikliğe gidilmedi. 

Merkez Bankası ağustos, eylül, ekim ve kasım toplantılarında toplam 5 puanlık indirim gerçekleştirdi. Bugün bankadan yapılan faiz açıklamasında şu ifadeler yer aldı...

 

VERİLER TAHMİN EDİLENDEN DAHA OLUMLU!

Bugün açıklanan Merkez Bankası Para Politikası faiz kararı ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

''Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 9 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir.

Yakın dönemde iktisadi faaliyete ilişkin açıklanan veriler tahmin edilenden daha olumlu seviyelerde gerçekleşmesine rağmen, jeopolitik risklerin ve faiz artışlarının da etkisi ile gelişmiş ülke ekonomilerinde resesyon endişeleri sürmektedir.

Türkiye'nin geliştirdiği stratejik nitelikte çözüm araçları sayesinde temel gıda başta olmak üzere bazı sektörlerdeki arz kısıtlarının olumsuz etkileri azaltılmış olsa da uluslararası ölçekte üretici ve tüketici enflasyonu yüksek seviyelerini sürdürmektedir.

Yüksek küresel enflasyonun, enflasyon beklentileri ve uluslararası finansal piyasalar üzerindeki etkileri yakından izlenmektedir.

Ülkeler arasında farklılaşan iktisadi görünüme bağlı olarak gelişmiş ülke merkez bankalarının para politikası adım ve iletişimlerindeki ayrışma devam etmektedir.

Finansal piyasalarda artan belirsizliklere yönelik merkez bankaları tarafından geliştirilen yeni destekleyici uygulama ve araçlarla çözüm üretme gayretlerinin sürdüğü gözlenmektedir.

Ayrıca finansal piyasalar, artan durgunluk risklerine karşı faiz artışı yapan merkez bankalarının faiz artırım döngülerini yakında sonlandıracağını beklentilerine yansıtmaya başlamıştır.''

Dolar zirveye doğru adım adım ilerlerken gözler 14.00'a çevrildi! Dolar ne olur? Uzmanlar peş peşe rakam verdi 

Dolar 11 gün sonra işte tam bu kadar olacak! Ekonomist Selçuk Geçer bombayı patlattı! Ayağınız yerden kesilecek

Altın Kahini İslam Memiş bu sefer çok kesin konuştu! Buna yatırım yapan kazanacak!  Görenler yerinde duramayacak