Ekonomi

Son dakika! Gıda enflasyonu durmuyor! Bir hamle daha geldi!

Gıda enflasyonundaki yükseliş Tarım ve Orman Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bakanlık, kent tarımını yaygın hale getirmek için yeni çalışma başlattı. İşte sebze üretimini arttırarak fiyatların düşmesini hedefleyen yeni projenin tüm detayları…HER ŞEHRİN KENDİ KAYNAKLARIYLA GIDA İHTİYACI KARŞILANACAK!Gıda enflasyonunun her geçen gün daha da artması dar gelirli vatandaşlara zor günler yaşatıyor

Lojistik maliyeti ile israfı da azaltacağı düşünülen projede belirlenen sebze türleri için fidelerin yüzde 75’i hibe edilecek. İşte sebze üretimini arttırarak fiyatların düşmesini hedefleyen yeni projenin tüm detayları…

HER ŞEHRİN KENDİ KAYNAKLARIYLA GIDA İHTİYACI KARŞILANACAK!

Gıda enflasyonunun her geçen gün daha da artması dar gelirli vatandaşlara zor günler yaşatıyor. İşte bu durumu düzeltmek için Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti. Üretimde maliyetleri azaltacak yeni bir adımın atılacağı öğrenildi. Her şehrin kendi kaynaklarıyla, kendi gıda ihtiyaçlarının üretilmesi, işlenmesi ve dağıtılmasına yönelik olan kent tarımı modelini  tüm Türkiye'de hayata geçirmek için düğmeye basan Tarım ve Orman Bakanlığı, bu konuda çalışma başlattı. Atılan adım ve desteklerle şehirlerde ihtiyaç karşılanacak, arz talebin üzerine çıkarılacak ve bu sayede fiyatların da düşmesi sağlanacak.

 

‘KENT TARIMI’ MODELİ GELİYOR!

Yapılacak çalışmayla kent tarımının yaygınlaştırılması hedefleniyor. İlk etapta Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere büyükşehirlerde "kent tarımı" modeli devreye sokularak bu sistemin yaygınlaştırması için çalışılacak.

GIDA İSRAFI DA AZALACAK!

Sabah gazetesinin haberine göre; Şehirlerde yapılacak tarımsal üretim ile lojistik maliyetler azalacak ve tüketicilere sunulan tarım ve gıda ürünlerinde karbon ayak izi düşecek, hasat edilen ürünler kısa sürede taze bir şekilde halka sunulacak.

Önümüzdeki günlerde diğer şehirlerde de üretim özetlerinin oluşturulmasına yönelik özel çalışmaların yürütüleceği belirtiliyor. Böylece, gıda israfının da azaltılması planlanıyor. Ayrıca, kent merkezlerindeki tarım arazileri de bu sistemle üretime kazandırılmış olacak.

 

YÜZDE 75 HİBE SEBZE FİDESİ DESTEĞİ!

Büyükşehirlerde başlatılan 'Kent Tarımı' modeliyle sebze üretimine ilişkin ilk ürünlerin hasadı için gün sayılırken, kışlık sebze üretimine yönelik olarak güz döneminde İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Şırnak ve Burdur'da belirlenen sebze türleri ve belirlenen proje uygulama alanlarında yüzde 75 hibe sebze fidesi tohum temin edilerek yeni üretimlerin gerçekleştirilmesi için planlamalar yapılıyor.

7 bin 200 lira destek! Başvurular E-devlet'ten...

Emekli promosyonları 10 bin TL'yi buldu! Bu iki tarihe dikkat!

Ziraat Bankası emekli promosyonu ne kadar? İşte tüm detaylar...