Genel

Son Dakika!... Hatay’da gece yarısı orman yangını çıktı

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde ormanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Bölgeye sevk edilen çok sayıda itfaiye ve Orman bölge Müdürlüğü ekipleri yangına müdahaleyi sürdürüyor. 1,5 milyon hektar araziyi geçen sene göz göre kaybetmenin acısını henüz tam anlamıyla saramamışken Hatay ve Bodrum'dan alevler yükselmeye başladı

Geçtiğimiz yılın yaz aylarında Türkiye'nin ciğerlerini yakan yangınlar bu sene yaz başlamadan yeniden hortladı. 1,5 milyon hektar araziyi geçen sene göz göre kaybetmenin acısını henüz tam anlamıyla saramamışken Hatay ve Bodrum'dan alevler yükselmeye başladı.

İşte detaylar...

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde orman yangını çıktı. İlçeye bağlı Konaklı Mahallesi'ndeki ormanlık alanda gece saatlerinde yangın çıktı. Alevleri fark eden yöre halkı durumu itfaiyeye bildirdi.

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş alana yayılan yangına itfaiye ve Hatay Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Yerleşim bölgesini tehdit eden alevlere, ekipler arazöz ve su tanklarıyla müdahale etti. Söndürme çalışmaları devam ediyor

 

BODRUM'DAKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

Öte yandan Muğla’nın Bodrum ilçesinde sabah saatlerinde başlayan ve 6 saat sonra kontrol altına alınan orman yangını, akşam üzeri yeniden başladı. 2,5 hektarlık alanın kül olduğu bölgede rüzgarın şiddetiyle yeniden canlanan yangın güçlükle kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

 

 

Muğla’nın Bodrum ilçesinde sabah saat 05.00 sıralarında Yakaköy Mahallesi Çilek mevkiindeki ormanlık alanda başlayan ve 6 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınan yangın, akşam üzeri saat 17.00 sıralarında yeniden başladı. Bölgede etkili olan rüzgarın da şiddeti ile tekrar yükselen alevleri kontrol altına almak için ekipler yoğun çaba sarf etti. 

Yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri, Muğla Büyükşehir İtfaiye ekipleri, Muğla 911 Arama Kurtarma ekipleri ve gönüllü vatandaşlar alevleri söndürmek için canla başla çalıştı. Tepelik ve sığ arazide çıkan yangına çok sayıda arasöz, itfaiye ekibi ve gönüllü vatandaşlar ile müdahale edilirken, yangın yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Şiddetli rüzgara rağmen yangın, kontrol altına alınırken bazı bölgelerin de soğutma çalışmaları başlatıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi tankerleri de bölgeye gelerek ekiplere su takviyesi yaptı.