Genel

Son dakika! Kaçan müteahhit havalimanında yakalandı

Depremde yıkılan binaların müteahhitlerinin yurtdışı yasağı getirilmesi istenirken bu müteahhitlerden biri yurtdışına çıkarken son anda yakalandı

Binlerce kişiye mezar olan  binalarla ilgili müteahhitlerin sorumluklarının araştırılması için enkazlardan numunelerin alınması istenirken, Hatay'da onlarca kişiye mezar olan Rönesans Rezidans'ın müteahhiti yurtdışına kaçmaya çalışırken havalimanında gözaltına alındı.

İHBAR EDİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Hatay'daki Rönesans Rezidans inşaatın müteahhidinin İstanbul Havalimanı üzerinden yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandığı bildirildi. Rönesans Rezidansın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun'un, yanında yüksek miktarda parayla birlikte İstanbul Havalimanından yurtdışına kaçmaya çalıştığı ihbarı üzerine harekete geçen polis, müteahhit Mehmet Yaşar Coşkun'un İstanbul Havalimanından Karabağ'a çıkışını engelledi. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından talimat verilerek yakalanan Coşkun, gözaltına alınarak emniyete götürüldüğü bildirildi.

Hatay Antakya'da Antis Yapı tarafından 2012 yılında yapımı tamamlanan Rönesans Rezidans, depremden sonra yerle bir oldu. 12 katlı 250 konutun yerle bir olduğu yapıdaki daireler yaklaşık 1.5 milyon lira ile 3 milyon lira arasında "cennetten bir köşe" sloganıyla satışa sunuluyordu.

SerAl İnşaat'ın sahibi Servet Altaş ise kendisinin medya tarafından kurban olarak seçildiğini savunmuştu. Hatay'da yıkılan siteyi yapan Ser-Al İnşaat'ın sahibi Servet Altaş, bir yandan yaptığı yüzlerce binanın yıkıldığını kabul ederken, diğer yandan da "medyanın kendisini kurban seçtiğini" iddia etmişti. Instagram hesabından açıklama yapan Servet Altaş, Hatay’da yaptığı yüzlerce bina ve toplamda 21 bloktan oluşan Güçlü Bahçe City’nin iki bloğu ve Ekinci Mahallesi’ndeki Gökkuşağı apartmanının yıkıldığını açıklamıştı.

Barolar  Birliği: Deliller karartılmasın

Öte yandan Türkiye Barolar Birliği TBB bir açıklama yaparak enkazların kaldırılmasından önce bölgeden delil toplanması konusunda kendilerinin gönüllü olduklarını açıkladı. TBB'nin açıklamasında "Bir daha bu tür felaketlerin yaşanmaması için gerekli tedbirleri almak ve cezasızlıkla mücadele etmek devletin asli görevidir. Deprem bölgelerinde enkaz kaldırma çalışmaları başlamadan, yok olma riski bulunan delillerin tespitinin yapılması zaruridir" ifadesi kullanıldı. Yapılan açıklamada ileride yapılacak hukuki başvurularda şüphelilerin ve kusur durumlarının tespiti için, gönüllü avukatlar ve mühendislerden oluşan uzman heyetler tarafından delil tespitinin enkaz kaldırma çalışmalarından önce, hemen yapılması gerektiği vurgulanarak "Etkin bir soruşturma yürütülebilmesi için binlerce meslektaşımızla birlikte gönüllü olarak görev almaya hazırız" denildi.