Kent Haberleri

SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 4.0 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 4.0 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı. AFAD tarafından yapılan açıklama kapsamında, yaşanan deprem sonuçunda herhangi bir olumsuz durum yaşanmadığı da söylendi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi, saat 14.59'da Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. Öte yandan, yaşanan bu bepremin 7,05 kilometre derinlikte meydana geldiği açıklandı.

DEPREM NEDİR?

Yerkabuğu içindeki kırılmalar nedeniyle ani olarak ortaya çıkan titreşimlerin dalgalar halinde yayılarak geçtikleri ortamları ve yeryüzeyini sarsma olayına "Deprem" denilmektedir.

DEPREMLER NASIL OLUŞUR?

Depremler, yerkabuğundaki fay hattı ismi verilen kırıklarda meydana gelir. Bu fay hatları, kayanın kırılgan özelliğe sahip olmasından dolayı yüksek basınç (Sıkışma, gerilme veya bükülme) altında kırılmasıyla oluşur. Gerilme levhaların kademeli hareketi sonucunda yerkabuğunun değişik noktalarında meydana gelmektedir.

Kandilli açıkladı! Bodrum'da korkutan deprem meydana geldi...

Deprem konutları için yeni teslim müjdesi geldi! 12 bin 259 konut daha teslim ediliyor!

Prof. Dr. Naci Görür’den yeni deprem uyarısı: Bardağı taşıran son damla olabilir!

İnşaat yatırımları yurtdışında 5 kat yükseldi!