28 / 04 / 2024

Son Dakika: Kamu-Sen'den memur ve emekli maaşlarına zam talebi! 2024'te maaşlar ne kadar artacak?

Son Dakika: Kamu-Sen'den memur ve emekli maaşlarına zam talebi! 2024'te maaşlar ne kadar artacak?

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, memur maaşlarının en az yüzde 58,46'lık yeniden değerleme oranı kadar yükseltilmesini ve bunun üzerine de yüzde 10 refah payı verilmesini talep etti.



Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, memur maaşlarının en az yüzde 58,46'lık yeniden değerleme oranı kadar artırılmasını ve bunun üzerine de yüzde 10 refah payı verilmesini istedi.

Kahveci'nin yaptığı yazılı açıklamada, TBMM Genel Kurulu'nda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi'nin görüşülmeye başladığını hatırlatarak, alınacak kararların vatandaşları doğrudan ilgilendireceğini kaydetti.

Bütçe teklifinin vatandaşların sorunlarına çözüm getirmekten ve beklentilerini karşılamaktan ve uzak olduğunu savunan Kahveci, 2023 yılında kamu çalışanlarına yapılan enflasyon farkına tabi artışların, enflasyonun altında kaldığını, zorunlu harcama kalemlerindeki fiyat artışların emekliler ile çalışanları zor durumda bıraktığını belirtti.

Son Dakika: Kamu-Sen den memur ve emekli maaşlarına zam talebi! 2024 te maaşlar ne kadar artacak?

"VERİLEN SÖZLER TUTULMALI"

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanan teklif kapsamında gerçekleştirilecek düzenlemelerle kamu çalışanlarının ve emeklilerin sorunlarının en aza indirilmesi gerektiğini ifade eden Kahveci, bu kapsamda, enflasyon beklentilerinin bile gerisinde kalan memur maaş zamlarının güncellenerek hiç olmazsa kamunun kendi alacaklarına yapmayı planladığı zam oranı olan yüzde 58,46 yeniden değerleme oranı kadar zam yapılması sağlanmalı ve bunun üzerine de yüzde 10 oranında bir refah payı verilerek memur ve emeklilere nefes aldırılması gerektiğini kaydetti.

Emekli maaşlarındaki adaletsizliğin giderilmesi adına 8 bin 77 TL'lik ilave ek ödemenin emekli maaşlarına da dahil edilmesi gerektiğine de dikkati çeken Kahveci, "Bunlara ek olarak verilen sözler tutulmalı ve birinci dereceye gelmiş tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerini 3600'e yükseltecek uygulama hayata geçirilmelidir." şeklinde ifade etti.

Kahveci, milletvekillerinden, büyük haksızlıklara uğramış ve ekonomik zorluklar içinde olan emekli ve memurların gözetecek kararlara imza atarak 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi'ni memnuniyet verici şekilde TBMM'den geçirmeleri temennisinde bulundu.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, 2024 yılında 50 milyon metrekareye ulaşacak...

Borç verirken nelere dikkat edilmeli? Bunu yapan parasını geri alamıyor!


Geri Dön