27 / 04 / 2024

Son dakika Kandilli Rasathanesi duyurdu: Akdeniz'de deprem

Son dakika Kandilli Rasathanesi duyurdu: Akdeniz'de deprem

Son dakika deprem haberleri. Akdeniz'de Girit Adası'nda deprem oldu. Saat 13:12'de gerçekleşen deprem bölgede yaşayanları korkuttu. İşte detaylar...



Akdeniz'de Girit Adası'nda, Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamalara göre, 3,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 13.12'de kaydedilen deprem, yerin 7.1 kilometre altında gerçekleşti.

Akdeniz'de Girit Adası'nda, Kandilli Rasathanesi  tarafından  yapılan açıklamaya göre, bugün saat 13.12'de 3,0 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Depremin merkez üssü yerin 7.1 kilometre derinliğinde kaydedildi.

Akdeniz Girit Adası'nda meydana gelen deprem, bölge halkı tarafından hafif şiddette hissedildi. 

Deprem Anında Yapılması Gerekenler

Depremler doğal afetlerdir ve ani bir şekilde yaşanır. Bu nedenle deprem anında nasıl davranmanız gerektiğini bilmek hayati önem taşır. İşte deprem anında yapılması gerekenler:

1. Sakin Olun: İlk ve en önemli adım sakin kalmaktır. Panik yapmak sizi ve çevrenizdeki insanları tehlikeli durumlara sokabilir.

2. Hemen Sığınak Bulun: Eğer mümkünse, masanızın veya bir mobilyanın altına hemen sığının. Eğer bu mümkün değilse başınızı korumak için ellerinizle başınızı veya boyun bölgenizi kapatın.

3. Kapı Kenarı ve Pencere Yanlarından Uzak Durun: Deprem anında kapı kenarları ve pencere yanları genellikle daha tehlikeli bölgelerdir. Bu alanlardan uzak durun.

4. Asansörü Kullanmayın: Eğer bir bina içindeyseniz, asansör kullanmayın. Asansörler deprem sırasında sıkışabilir ve sizi tehlikeli bir durumda bırakabilir.

5. Yanıcı Maddelere Dikkat: Eğer evinizde veya bulunduğunuz yerde gaz sızıntısı veya yangın olursa, hemen elektrik ve gazı kapatın. Ateşi su yerine yangın söndürücü ile söndürmeye çalışın.

6. Telefonları Kullanmayın: Deprem sırasında telefon hatları genellikle yoğunluktan dolayı çalışmaz. Acil durumlar için telefonunuzu kullanmayın, böylece acil durum ekiplerinin iletişim kurmasına yardımcı olabilirsiniz.

7. Kapıları Açık Tutun: Deprem sonrasında kapıları açık tutun, böylece ekipler müdahale etmekte daha kolaylık yaşarlar.

8. Güvende Olduğunuzdan Emin Olun: Deprem sonrasında bina içindeyseniz, çıkışı beklemek yerine güvende olduğunuzdan emin olun. Yıkılmış veya hasar görmüş bir binada güvende olmayabilirsiniz.

9. Radyo ve Haberleri Takip Edin: Depremin ardından, radyo veya taşınabilir bir cihazdan haberleri takip edin. Acil durum ekiplerinin talimatlarını dinleyin.

10. Yardım ve Destek İçin Bekleyin: Eğer yardıma ihtiyacınız varsa, bekleyin ve profesyonel yardım gelene kadar yerinizde durun. Kendi başınıza tehlikeli yerlere gitmeye çalışmayın.

Unutmayın ki deprem anında doğru davranışlar hayat kurtarabilir. Bu nedenle bu önemli adımları öğrenmek ve uygulamak çok önemlidir. Ayrıca, aileniz ve çocuklarınız için bir deprem acil durum planı yapmak da önemlidir.

Dikkat! Doları tahtından edecek gelişme...

Doğal gazda zamsız faturasız dönem! Rakam 13 milyar TL'ye ulaştı

Son dakika AFAD duyurdu: Malatya'da bir deprem daha oldu


Geri Dön