29 / 04 / 2024

Son Dakika Kandilli Rasathanesi duyurdu: İzmir'de korkutan deprem

Son Dakika Kandilli Rasathanesi duyurdu: İzmir'de korkutan deprem

Son dakika deprem haberleri. Kandilli Rasathanesi İzmir'in Çeşme açıklarında deprem olduğunu duyurdu. İşte detaylar...



Kandilli Rasathanesi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla İzmir'in Çeşme açıklarında deprem olduğunu duyurdu. Deprem saat 18:52'de gerçekleşti. Açıklamaya göre; İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında 3,2 büyüklüğünde bir sarsıntı yaşandı. Deprem, yerin 7.3 kilometre altında gerçekleşti.

İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında meydana gelen deprem, bölge halkı tarafından hafif şiddette hissedildi. 


DEPREM ANINDA YAPILMASI GEREKENLER:

Deprem anında alınması gereken önlemler hayati önem taşıdığı için bu konuda bilgi sahibi olmak ve bu bilgiyi uygulamak oldukça önemlidir. İşte deprem anında yapılması gerekenler:

Sakin Kalın: Deprem anında panik yapmak, durumu daha da kötüleştirebilir. Bu nedenle sakin kalmaya çalışın.

Güvende Olun: Eğer bir binadaysanız, mümkünse açık alanlara çıkın. Dışarıdaysanız, binadan uzaklaşmaya çalışın. Ancak binadan çıkma şansınız yoksa, masa, masa altı veya kapı kenarları gibi korunabileceğiniz bir yer bulun ve başınızı koruyun.

Asansörü Kullanmayın: Deprem anında asansör kullanmak çok tehlikeli olabilir. Asansör kullanmayın ve hemen merpenleri kullanarak binadan çıkın.

Yangın Tehlikesine Karşı Dikkatli Olun: Deprem sırasında yangın riski artar. Yanınızda yangın söndürme tüpü bulundurun ve herhangi bir yangını hemen söndürmeye çalışın.

Telefonları Kullanmayın: Deprem anında telefon hatları yoğunlaşabilir. Acil durum hizmetlerini kullanmak veya sevdiklerinize ulaşmak için telefonunuzu sadece gerçekten acil durumlarda kullanın.

Gaz ve Elektrik Hattını Kapatın: Deprem sırasında gaz sızıntıları ve elektrik kontağından kaynaklanan yangın riski vardır. Deprem sonrası gaz vanalarını kapatın ve elektrik anahtarlarını kapatın.

Düşen Nesnelere Dikkat Edin: Deprem sırasında düşen nesneler ciddi yaralanmalara neden olabilir. Mümkünse başınızı korumak için bir şeylerin altına girin.

Acil Durum Çantası Hazırlayın: Deprem sonrası hayatta kalmak için acil durum çantanızı hazırlayın. İçine su, gıda, ilaçlar, el feneri, piller, ilk yardım malzemeleri ve kişisel belgeler gibi temel malzemeleri koyun.

Yardıma İhtiyaç Duyanlara Yardım Edin: Etrafınızdaki insanlara yardım edin, özellikle yaşlılar, çocuklar ve engelliler için özel önlemler alın.

Haberleri Takip Edin: Deprem sonrası güncel bilgilere erişim sağlamak için radyo veya pil çalıştırmalı bir televizyon kullanın. Resmi makamların talimatlarını takip edin.

Unutmayın ki depreme karşı hazırlıklı olmak ve bu önlemleri bilmek hayat kurtarabilir. Deprem anında panik yapmak yerine bu adımları takip ederek kendinizi ve sevdiklerinizi güvende tutabilirsiniz. Ayrıca, deprem sonrası iyileşme sürecinde toplumunuzun ve yerel otoritelerin yönlendirmelerini dikkate alın.

Denizbank'tan emekli vatandaşlara büyük müjde: Eylül ayı promosyon rakamları değişti!

Garanti BBVA'dan 20 bin TL'ye varan faizsiz kredi! Hemen hesaplara yatıyor!

Ne vergi ne ÖTV ne de KDV var! 2023 model sıfır km bu otomobil sadece 218 bin TL

 


 


Geri Dön