28 / 04 / 2024

Son dakika! Köprü ve otoyol zammı Ocak 2024’e ertelendi!

Son dakika! Köprü ve otoyol zammı Ocak 2024’e ertelendi!

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde 25 Ekim tarihinden itibaren yapılan zamlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Ocak 2024’e ertelendi. Bugün alınan geçiş ücretlerindeki fark iade edilecek.



Köprü ve otoyol zamları resmen ertelendi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde bugünden itibaren yapılan zamlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 2024 yılının Ocak ayına ertelendi.

Peki gece 00.00'dan itibaren devreye giren yeni tarife kapsamında vatandaşlardan alınan farklar ne olacak? Köprü ve otoyol ücretleri geri mi iade edilecek? İşte merak edilen soruların yanıtları...

ÖDEYENLERE İADE Mİ YAPILACAK?

NTV'nin aktardığı detaylara göre, yeni ve zamlı tarife gece 00.00'dan itibaren devreye girmişti. Bugün alınan geçiş ücretlerindeki farklar vatandaşlara iade edilecek.

Köprü ve otoyol ücretlerine ne kadar zam  gelmişti? İstanbul'da 1. ve 2. köprünün tek yön geçiş ücreti ne kadar?  Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti ne kadar? 3. köprünün geçiş ücreti ne kadar? 1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti ne kadar? İşte tek tek açıklanan ancak 2024 yılının Ocak ayından itibaren uygulanacak olan o ücretler...

Son dakika! Köprü ve otoyol zammı Ocak 2024’e ertelendi!

YÜZDE 76,5'E ULAŞAN ZAM

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, otoyol ve köprü geçiş ücretlerine yüzde 43,9 ila yüzde 76,5 oranında zam gelmişti.

Paylaşılan bilgilere göre, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün dün akşam yaptığı açıklamaya göre mega kent İstanbul'da 1. ve 2. köprünün tek yön geçiş ücreti yüzde 76,5 artışla 15 Türk Lirası'na, 3. köprünün geçiş ücreti de yüzde 75'lik bir artışla 35 Türk Lirası'na çıkartılmıştı.

Paylaşılan bilgilere göre, İzmit körfezinin iki yakasını birbirine ve İstanbul-İzmir otoyolunun bir parçası olan Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti yüzde 52,6 artış göstererek, 290 Türk Lirası'na, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti yüzde 43,9 artışla 295 Türk Lirası'na yükseltilmişti.

Yine aktarılan bilgilere göre, söz konusu yeni tutarlar 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak.
 

1915 Çanakkale Köprüsü Dünyanın en iyi projesi seçildi! 

Bunlara dev zam geldi! Ücret tarifesi değişti! İşte yeni tarife...

Köprü ve otoyol ücretlerine zam yapıldı


Geri Dön