Kent Haberleri

Son Dakika! Memur maaş zam oranı belli oldu!

Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük memur maaşını 22 bin liraya çıkaracak kanun teklifi ile ilgili açıklama yaptı. Memurlar yüzde 17,55'lik zamma ek olarak seyyanen 8 bin 77 Türk Lirası zam alacak

Son dakika AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, memur zammının bulunduğu kanun teklifine yönelik açıklamalarda bulundu. Memurlar yüzde 17,55'lik zamma ek olarak seyyanen 8 bin 77 Türk Lirası zam alacak. Böylece en düşük memur maaşı 22 bin 17 Türk Lirası'na çıkarılacak.

Milyonlarca vatandaşın gözü temmuz zam oranına çevrildi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en az memur maaşının 22 bin liraya çıkaracak kanun teklifine yönelik açıklama yaptı. İşte Güler'in açıklamaları...

NTV'de yer alan detaylara göre, Güler, uzun zamandır yapılan çalışmaya son şeklini verdiklerini belirterek teklifi başkanlığa sunduklarını ve 17 maddeden oluştuğunu kaydetti.

Güler, "Teklifle tüm memurların ücretlerinde sözleşme zammı, enflasyon farkına ek olarak seyyanen 8 bin 77 liralık artış öngörüyoruz. En düşük memur maaşı temmuzda 22 bin 17 TL'ye çıkacak. Artış oranı yüzde 86'yı buluyor. Ortalama memur maaşı 25 bin 15'ye çıkacak. Temmuz artış oranı yüzde 74'e karşılık geliyor." diye belirtti.

KANUN TEKLİFİ BUGÜN MECLİS'E GELİYOR!

Memur ve emeklilerin maaş zamlarına dair kanun teklifi bugün Meclis'e geliyor. Memur ve memur emeklilerine sözleşme ve enflasyon farkına ek olarak refah payı sağlanacak. Teklif ile en düşük memur maaşı 22 bin Türk Lirasına yükseltilecek.

İşçi ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına da refah payı dahil edilecek. Emeklilere ise kademeli artış bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MAAAŞ ZAM AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "5 Temmuz günü 6 aylık enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından sonra düzenlemesinin Meclis'e ne zaman geleceği netleşti. En düşük memur maaşını 22 bin Türk Lirasına çıkartacak, memur ve emekliye refah payı verilmesini öngören teklifin bugün TBMM'ye sunulacağı kaydedildi.

Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali'ne saldırı paniği! Etkilenecek ülkeler tek tek açıklandı: Türkiye de listede var

Bolu Belediyesi 21 bin 148 metrekarelik arsa satacak!

Türk lirasıyla dış ticaret hacmi 2023'ün ilk yarısında 349,5 milyar TL'yi buldu!