Eğitim

Son dakika… Milli Eğitim Bakanı Özer açıkladı! Okullar yaz tatiline ne zaman girecek?

Deprem nedeniyle ara verilen eğitime,  afetten etkilenen illerdeki okullarda bugün tekrar başlanırken, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, pek çok veli ve öğrencinin merak ettiği o sorunun yanıtını açıkladı.Bu nedenle depremin yaşandığı 6 Şubat'tan itibaren okullar kapalı olsa da, Bakanlık olarak kurulan çadırlarla, prefabrik okullarla, konteynerlerle çocukların bu travmayı atlatması için her türlü desteğimizi sağladıklarını belirten Bakan Özer, “Müfredata dayalı bir eğitimden ziyade psikoeğitimi merkeze koyarak bölgedeki çocuklarımızın normalleşmesine ve psikolojik sağlamlıklarının güçlenmesinde her türlü desteği sunduk” dedi

 

Türkiye’nin çok büyük bir deprem felaketi yaşadığını belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu süreçte devlet – millet el ele vererek çok büyük mesafeler katedildiğini, hayatın normale dönmesi için en önemli etmenlerden birinin de eğitimin normal bir şekilde devam etmesi olduğunu vurguladı.

Bu nedenle depremin yaşandığı 6 Şubat'tan itibaren okullar kapalı olsa da, Bakanlık olarak kurulan çadırlarla, prefabrik okullarla, konteynerlerle çocukların bu travmayı atlatması için her türlü desteğimizi sağladıklarını belirten Bakan Özer, “Müfredata dayalı bir eğitimden ziyade psikoeğitimi merkeze koyarak bölgedeki çocuklarımızın normalleşmesine ve psikolojik sağlamlıklarının güçlenmesinde her türlü desteği sunduk” dedi.

Hatay Afet Koordinasyon Merkezi'nde basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulunan Bakan Mahmut Özer,  yaşanan afet nedeniyle 81 ilde 6 Şubat'ta başlayacak olan eğitim dönemini  20 Şubat'a kadar ertelediklerini, 20 Şubat’ta 71 ilde yeniden eğitime başlandığını hatırlattı.

EN ÇOK ETKİLENEN İLLERDE ÖZEL DÜZENLEME YAPILDI

Deprem bölgesindeki illerde eğitim binalarının hasar durumu göz önüne alınarak illeri üç kategoriye böldüklerini söyleyen Bakan Özer, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa'da 1 Mart'ta, Adana, Gaziantep, Osmaniye’de 13 Mart'ta eğitime tekrar başlandığını,  en fazla etkilenmiş olan iller olan Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Hatay’da ise yekpare bir yaklaşımla değil okul ve ilçe temelli şekilde eğitimi başlatmak için tüm bakanlarla, milletvekilleri, valiler, komutanlar ve ilçe milli eğitim müdürlükleriyle birlikte ayrıntılı bir çalışma yaptıklarını aktardı.

 

Bakan Özer, bugün itibarıyla Malatya ilinin 8 ilçesinde, Adıyaman'a bağlı 5 ilçede, Kahramanmaraş'ta 2,  Hatay'da ise 7 ilçede eğitime başlandığı bilgisini verdi.

YAZ TATİLİ ERTELENECEK Mİ?

Bugün 4 ildeki çeşitli ilçelerde 201 bin öğrencinin yeniden okula başladığını belirten Bakan Mahmut Özer, yaz tatilinin ileri bir tarihe ertelenip ertelenmeyeceğine yönelik de şunları söyledi:

"Şu ana kadar depremden sonra 18,5 milyon öğrencimizi eğitim öğretimle buluşturduk. Diğer öğrencilerimize yönelik de, artık valilerimize bu yetkiyi verdik ve bulundukları illerdeki şartları uygun olan ilçelerde, artık eğitim öğretimi başlatacaklar. 2022-2023 eğitim dönemi ise yine 16 Haziran'da sona eriyor. Yaz tatiline yönelik herhangi bir uzatma yapmayacağız.  Yaşanan bu gecikmelere rağmen eğitim öğretim dönemini 16 Haziran'da bitireceğiz.  Fakat daha sonra açıklayacağımız  ve kayıpların telafisi için bu yaz takviye edici eğitim programlarıyla öğrencilerimizi desteklemeyi sürdüreceğiz."

EYT’de yeni gelişme! Esnaf ve sanatkarlar da dahil edilecek mi?

Nakite ihtiyacı olan vatandaşa müjde PTT’den geldi! 100 bin TL’ye kadar kredi sağlanacak

Airfryer, kahve makinesi, ısıtıcı soba…  Bu aletler artık gözetim uygulamasıyla Türkiye’ye girecek!