Ekonomi

SON DAKİKA… Milyonların gözü burada! Masada asgari ücret ve EYT var!

Son dakika haberine göre Beştepe’de Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve asgari ücretin ana gündem maddesi olduğu üçlü bir toplantı yapılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin görüşmesi başladı.Beştepe'deki kritik toplantıda Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve asgari ücret ile ilgili gelişmeler masaya yatırılacak

Son dakika haberi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile asgari ücret ve EYT gündemli bir toplantı gerçekleştiriyor.

Beştepe'deki kritik toplantıda Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve asgari ücret ile ilgili gelişmeler masaya yatırılacak.

Yarından itibaren başlayacak olan asgari ücret maratonundan önce sürpriz toplantı saat 18.15'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başladı.

ASGARİ ÜCRET BEKLENTİLERİNDE SON DURUM

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammı için Asgari Ücret Tespit Komisyonu yarın ilk toplantısını gerçekleştirecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk- İş ve TİSK ile birlikte yapılacak üç toplantının ardından süreç resmen başlayacak.

Asgari ücret hali hazırda net 5 bin 500 lira. 1 Ocak 2023'ten itibaren geçerli olacak yeni ücret, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun çalışmaları sonucunda varılacak mutabakatla netleşecek.

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 50 ZAM OLUR MU?

Asgari ücret ile ilgili işçi veya işveren tarafı henüz bir rakam telaffuz etmedi ancak Bakan Bilgin, "Yüzde 50 zam olur mu?" sorusuna şöyle yanıt vermişti: Hayali değil gerçekçi bir rakam üzerinde durmak gerekiyor.

EYT DÜZENLEMESİNİN KAPSAMI NEDİR?

Masada olan bir diğer önemli düzenleme de EYT ile alakalı. 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olan vatandaşları ilgilendiren düzenlemede son aşamaya gelinmiş durumda. Düzenleme ile kadınlarda 20 yıl, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresi ve 5 bin prim gününü dolduranlarn emeklilik hakkı kazanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Emeklilik için yılını doldurup yaş şartını bekleyenler ile ilgili çalışmamızı en kısa zamanda tamamlayıp açıklayacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Aralık ayında kamuoyuna duyurulması beklenen EYT düzenlemesinden ilk etapta 1,5 milyon’a yakın kişinin faydalanması bekleniyor.

Türk-İş açıkladı! Yoksulluk sınırı 25 bin lirayı bile aştı

BİM yönetiminden zincir market eleştirilerine yanıt!

Matrah düzenlemesinin ardından Hyundai fiyatları ne kadar oldu? İşte 30 Kasım 2022 fiyat listesi