Kent Haberleri

Son dakika! Selden etkilenen ailelere 5'er bin lira destek verilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Düzce'deki selden etkilenen ailelere 5 bin liraya kadar destek ödemesi yapılacağını duyurdu. İşte desteğe ilişkin merak edilenler...Bakan Göktaş,"Düzce'de yaşanan sel felaketinin ardından acil ve temel ihtiyaçların karşılanabilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına, ilk etapta 2 milyon TL kaynak aktardık" dedi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş Düzce'de meydana gelen sele ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bakan Göktaş,"Düzce'de yaşanan sel felaketinin ardından acil ve temel ihtiyaçların karşılanabilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına, ilk etapta 2 milyon TL kaynak aktardık" dedi.

Ayrıca, Bakan Göktaş, afetten etkilenen hanelerin acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için hane başına 5 bin liraya kadar nakdi destek sağlayacaklarını duyurdu.

İşte detaylar...

Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, Düzce'de 9 Temmuz'da yaşanan selden etkilenen vatandaşları yalnız bırakmayacaklarını belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Düzce'de yaşanan selden etkilenenlere acil ve temel ihtiyaçların karşılanabilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına, ilk etapta 2 milyon TL kaynak aktardıklarını kaydetti.

İlk tespitlere göre, 13 mahalle ve 23 köydeki 400'ün üzerinde ailenin afetten etkilendiğine dikkat çeken Göktaş, hasar tespit çalışmaları sürdürülürken, afetten etkilenen hanelerin acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için hane başına 5 bin TL'ye kadar nakdi destekte bulunacaklarını aktardı. Göktaş, "Bu kapsamda Düzce'de yaşanan sel felaketinin ardından acil ve temel ihtiyaçların karşılanabilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına, ilk etapta 2 milyon TL kaynak aktardık." dedi.

Öte yandan Düzce'de yaşanan sel felaketinde 4 evin yıkıldığı, 11 evin ise ağır hasar aldığı Fındıklı Aksu köyünde erken uyarı ve tahliyelerle can kaybının önüne geçildi.

Merkeze yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta konumlanan, Aksu Deresi'nin geçtiği 80 haneli Fındıklı Aksu köyünde, il genelinde yaklaşık 3 gün etkili olan kuvvetli yağışın neden olduğu selde 4 ev yıkılırken 11 ev kullanılamaz hale geldi. Ayrıca bölgede 2 köprü yıkıldı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün uyarıları, Düzce Valiliği koordinesinde AFAD'ın dere yatağındaki evlerdeki vatandaşların erken tahliye kararıyla bölgeden uzaklaştırılması can kaybını önledi.

Köyün muhtarı Zekeriya Beyaz, çok büyük afet yaşamalarına rağmen erken tahliye kararı ile köyde can kaybının engellendiğini kaydetti.

15 EV ZARAR GÖRDÜ, 2 KÖPRÜ YIKILDI!

Meydana gelen selin köyde büyük oranda hasara yol açtığını vurgulayan Beyaz, köyde toplam 15 evin zarar gördüğünü aktararak, bunun dışında 2 ana köprünün de yıkıldığını bildirdi. 

Ana yollar, telefon ve elektrik direklerinin zarar gördüğüne vurgu yapan Beyaz, "Bugün İl Özel İdaresi'nden tutun bütün kurumlar buraya gelerek eksikliklerimizi, ihtiyaçlarımızı karşılamaya başladılar. Vekillerimiz de geldiler, onlar da gereken talimatları bütün kurumlara ilettiler. Allah bir daha böyle afet yaşatmasın." ifadelerini kullandı.

Memura seyyanen zam 14-15 günlük fark hangi tarihte hesaplara yatacak?

Sanayi üretimi Mayıs ayında aylık yüzde 1,1 artarken, yıllık yüzde 0,2 azaldı!

Küresel piyasalarda gözler ABD enflasyon verilerinde! Altın, dolar ve borsada son durum ne?