04 / 05 / 2024

Son dakika! Türk lirası mevduata stopaj indirimi süresi uzatıldı!

Son dakika! Türk lirası mevduata stopaj indirimi süresi uzatıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile Resmi Gazete'de yayınlanan karar doğrultusunda Türk lirası mevduata stopaj indiriminde süre tekrar uzatıldı.



Türk Lirası mevduatında uygulama süresi dün sona ermesi beklenen stopaj indiriminde 31 Aralık tarihine kadar tekrar uzatılma kararı alındı.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile Resmi Gazete'de yayınlanan karar doğrultusunda Türk lirası mevduata stopaj indiriminde süre tekrar uzatıldı. 

 Son dakika! Türk lirası mevduata stopaj indirimi süresi uzatıldı!

30 Eylül tarihinde tamamlanan stopaj indirimi uygulama süresi 31 Aralık tarihine kadar uzatıldı. Ekim 2020'de uygulamaya konulan stopaj indirimleri ile stopaj, 6 aya kadar vadeli hesaplarda yüzde 15'ten yüzde 5'e, 1 yıla kadar vadeli hesaplarda yüzde 12'den yüzde 3'e ve  1 yıldan uzun vadelilerde ise yüzde 10'dan sıfıra çekilmişti.  Böylece indirim uygulaması yılbaşına kadar uzatılmış oldu.

Bendevi Palandöken'den gelir vergisi ve stopaj önerisi!

Bankada parası olanlar dikkat! Süre uzatıldı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön