Perakende

Son Dakika! Yemek kartlarıyla market alışverişi devam edecek!

Yemek Kartları Derneği Başkanı Öner Piyade, yemek kartlarının marketlerde kullanılamayacağı haberlerine yönelik açıklama yaptı. Piyade, “Yemek kartlarında değişen bir şey yok" diye belirtti.Piyade, “Yemek kartlarında değişen bir şey yok" diye belirtti

Yemek Kartları Derneği Başkanı Öner Piyade, yemek kartlarının marketlerde kullanılamayacağı haberlerine yönelik açıklama yaptı. Piyade, “Yemek kartlarında değişen bir şey yok" diye belirtti.

 

Öner Piyade, yemek kartlarının marketlerde kullanılamayacağı haberlerine yönelik açıklama yaptı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Öner Piyade, yemek kartlarında değişen bir şey olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Yemek kartlarının restoran ve marketlerde yemek ve tüketime hazır gıda dışında kullanılmasının vergi istisnasına konu olmaması hususu, 2008 yılında yayınlanan ve halen yürürlükte olan 382 sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde düzenlenmiştir. Bu kapsamda 1 Aralık 2022 itibarıyla çalışanlara verilen yemek ücreti konusundaki yeni mevzuat, yürürlükteki mevzuattan farklı bir düzenleme getirmemektedir."

Peki ne olmuştu? İşte yemek kartına ilişkin merak edilen tüm detaylar...

 

NE OLMUŞTU?

Yemek kartlarının marketlerde kullanımı Hürriyet Gazetesi Ekonomi Yazarı Noyan Doğan'ın vermiş olduğu detaylardan sonra bugünün merak konusu oldu. Yemek kartı için 1 Ocak 2023 itibariyle yeni döneme geçileceği konuşuldu. İşverenlerin çalışanların hesabına nakdi olarak ödeme yapması durumunda yemek kartı zorunluluğu ortadan kalkmış olacak. Böylece çalışanlar yemek desteğini nakdi olarak hesaplarına alabilecek. Böylece isteyen firmalar yemek kartı uygulamasına da devam edebilecek. 

Markette yemek kartları kalkıyor mu sorusu, marketler de geçmeyecek mi sorusunu da beraberinde gündeminde yer aldı. 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle yemek kart zorunluluğunun kalkacağı ve nakdi destek olarak da verilebileceği duyurusuyla beraber marketlerdeki durum da ele alındı. 2023'te marketlerde yemek kartı kullanımı halinde işverenin istisnai vergi desteğinden yararlanamayacağı duyuruldu. Dolayısıyla yemek kartları sadece yemek siparişlerinde vergi istisnasına tabi tutulacağı ifade edilmişti. 

Ancak, Konuya ilişkin açıklama yapan Öner Piyade, yemek kartlarında değişen bir şey olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Yemek kartlarının restoran ve marketlerde yemek ve tüketime hazır gıda dışında kullanılmasının vergi istisnasına konu olmaması hususu, 2008 yılında yayınlanan ve halen yürürlükte olan 382 sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde düzenlenmiştir. Bu kapsamda 1 Aralık 2022 itibarıyla çalışanlara verilen yemek ücreti konusundaki yeni mevzuat, yürürlükteki mevzuattan farklı bir düzenleme getirmemektedir."

Yemek kartları market yasağına takıldı!

A101'de zeytin 17 TL, Doğuş çay 46 TL, sucuk 48 TL! A101 online indirimli aktüel kataloğu 14 Aralık 2022 fiyat listesi

Öğrencilere müjde! Başvurusu onaylanana anında 5.500 TL verilecek!