Ekonomi

Son dakika zam hamlesi! Toplantı sonrası açıklandı: En düşük maaş 12 bin 650 TL oldu!

2023'e sayılı saatler kala en çok merak edilen konular arasında bulunan 2023 asgari ücret zammı ve EYT'nin detayları belli olurken bazı kurum ve kuruluşlardan da zam haberleri gelmeye başladı. Belediye bünyesinde çalışanların maaşlarına yüzde 54,66 zam geldi

Son olarak Samsun'un 19 Mayıs Belediyesi'nden dikkat çeken bir zam kararı geldi. Belediye bünyesinde çalışanların maaşlarına yüzde 54,66 zam geldi. Gelen zamla birlikte en düşük işçi maaşı net 12 bin 650 TL'ye yükseldi.


Samsun'un 19 Mayıs Belediyesi'nde çalışan işçileri sevindiren zam haberi dikkat çekti. Belediyede çalışan işçilerin maaşlarına yüzde 54,66 zam yapıldığı haberi yüzleri güldürdü. İşte haberin detayları...

Her senenin son gününde personel ile yıl sonu değerlendirme toplantısı yapan Samsun'un 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, yeni yılda çalışanların maaşlarına yüzde 54,66 zam yapıldığının müjdesini verdi.

EN DÜŞÜK MAAŞ NET 12 BİN 650 LİRA OLDU!

Toplantıda yaptığı konuşmada, 19 Mayıs ilçesinin her karışında emeği olan mesai arkadaşlarıyla birlikte ilçeye hizmet etmekten mutluluk duyduğunu söyleyen Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki hükümetimiz, çalışanlarımızın refah seviyesini artırmak adına birçok çalışma yaptı, yapmaya da devam ediyor. Asgari ücrete yapılan yüzde 54.66 zam ile birlikte 8 bin 506 Türk Lirası olan asgari ücrete oranla biz de belediyemiz işçi sendikamız olan Hak-İş ile sözleşme imzalayarak çalışanlarımıza ocak ayında başlamak üzere yıllık bazda yüzde 54,66 oranında zam yaparak en düşük işçi maaşını net 12 bin 650 Türk Lirası'na çıkartmış olduk. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET SONRASI İLK HAMLE!

Bu açıklama işçilerin yüzünü güldürürken asgari ücret zammı sonrası ilk zam haberi Samsun'un 19 Mayıs Belediyesi'nden gelmiş oldu. Diğer belediyelerinde yakın zamanda çalışanlarına yapacağı zamla ilgili açıklama yapması bekleniyor. Son bir kaç ayda yaşanan promosyon ödemelerinin ardından benzer açıklamaların 2023 maaş zammı konusunda da yaşanması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET 8.506 TL!

Geçtiğimiz günlerde asgari ücrete yüzde 50’nin üzerinde bir zam yapılmış ve en düşük çalışan maaşı 8.506 TL olarak belirlenmişti. 

Elektriğe yüzde 16 indirim gelmişti! Dikkat çeken çağrı: "Doğal gaz fiyatında da..."

Araç sahipleri dikkat: Paralarınızı geri alabilirsiniz...

Son dakika! Sanayi elektriğine yüzde 16 indirim! Meskende ise...

Berber, kuaför ve güzellik salonları için yeni karar! 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak!