Genel

Son Grup nitelikli konutta marka olacak!

Adana ile Mersin'de konut projelerine imza atan çukurova Tower'ın lansmanını 4 ay içerisinde yapmayı planlayan Son Grup, İstanbul'un hem Anadolu hem de Avrupa yakasında konut projelerini için arsa geliştirme çalışmalarına devam ediyor...  

Adana ve Mersin'de birçok konut projelerine imza attıktan sonra İstanbul Kartal'da Adanuspark'ı hayata geçiren Son Grup iştiraki olan çukurova Gayrimenkul, İstanbul'da nitelikli projelerle anılmak istiyor. Bu amaca yönelik olarak grubun 37 kattan oluşan nitelikli konut projesi çukurova Tovver'ın lansmanı 4 ay içerisinde yapılacak. Firma, İstanbul'un hem Anadolu hem de Avrupa yakasında kaliteli konut projelerini hayata geçirmek için arsa geliştirme çalışmalarına devam ediyor.

Son Grup İcra Kurulu Başkanı Cihangir Son, İstanbul Kartal'da grubun satın alarak arazi geliştirmesini yaptığı ve proje olarak hayata geçirdiği 191 adet deniz manzaralı Adanuspark'ta Haziran 2011'de yaşamın başlayacağım söyledi. Yüzde 80'inin yeşil alana ayrıldığı Adanuspark'ta projenin tamamı kapalı otopark, sosyal tesiste yarı olimpik açık yüzme havuzu, çocuk havuzu, güneşlenme terası, çocuk oyun parkı, yürüme parkurları, basketbol sahası, fÜ®tness center, hobi salonu, kafeterya bulunuyor.

Adanuspark'ın Kartal'da Real alışveriş merkezinin hemen yanında, Marmara Denizi ve adaların eşsiz manzarasına hakim kaya zemin üzerinde oluştuğunu belirten Son, deprem güvenliği ve yaşam konforu açısından emsal projelere göre farklılık gösterdiğinin altını çizdi. Son, iki daire araşma ses izolasyonuna yönelik olarak 110 cm boşluklar konulduğunu, yalıtım malzemeleri ile komşu tıkırtısına son verildiğini dile getirdi. Yaşam başladığında daire sahiplerinin bunu yaşayınca daha iyi anlayabileceklerini söyleyen Son, 'Adanuspark, bu özellikleri açısından da butik konseptte oluşturulmuş bir projedir. 10 bin metrekare arsada oluşturulan bu projede konut yoğunluğunun arsaya oranı oldukça düşük tutulmuştur. Özellikle aile konsepti ön planda tutularak çözülen projede güvenli, yaşanılır bir yaşam konsepti oluşturulmuştur' dedi.

çukurova Tower'ın lansmaru 4 ay içinde yapılacak
Son, bu projeden hemen sonra 37 kattan oluşan ve yüksek bina konsepti ile çözülen çukurova Towert 4 ay içerisinde lansmana sunacaklarını belirterek, bu projenin aynı zamanda bölgeye görünüm ve kalite açısından bir değer katacağını, bununda bulunduğu bölgede bir katma değer yaratacağını ifade etti. Son, Tower konseptinin grubun yeni projelerinde tarz olarak ön plana çıkacağının altının çizdi.

18 yıldır gayrimenkul sektöründe
Adana ve Mersin'de grubun ve iştiraklerinin birçok projeye imza attığım aktaran Son, buralardaki tecrübeleri İstanbul'a katarak nitelikli konutlar konsepti ile marka olmayı amaçladıklarını vurguladı. 'Farklılığımız, üretim kalitemizin yüksek olması ve projelerin taahhüt edilen zamanda teslim edilmesi şeklindedir' diyen Son, grubun 18 yıllık gayrimenkul tecrübesini arsa geliştirme, konsept proje oluşturma, bu projelerin hayata geçirilmesi, satış pazarlama ve satış sonrası hizmet şeklinde bir bütün olarak değerlendirmekte olduğunu belirtti. Grubun çatısı alanda 4 inşaat şkketinin faaliyet gösterdiğini söyleyen Son, çeşitli projelerde de iştirak şeklinde hareket ettiklerini ifade etti. Son, grubun önümüzdeki günlerde gayrimenkul sektörünün dışında yapılabilecek alanlarda da çeşitli arayışlarına devam edeceğini kaydetti.

İstanbul'un deprem riskine karşı siyasi otoritenin, sivil toplum örgütlerinin ve halkın ortak bir çalışma yaparak hızla kentsel dönüşümde aşama kaydetmesinin olası risklere karşı hayati önem taşıdığım vurgulayan Son, 'Bu konuya tüm taraflar hassasiyet göstererek ve ortak akıl oluşturularak çözüm üretimi geciktirilmeden gerçekleştirilmelidir' dedi.

'Türkiye, inşaatta dünyanın ikinci büyüğü'
Son, Türkiye'nin inşaat sektöründe dünyada ikinci sırada olduğunu ve tecrübesini bu konuda dünyaya ihraç ettiğini dile getirerek, elde ettiği döviz geliri ile ciddi manada cari açığın finanse edildiğini söyledi. Son, 'Bu lokomotif sektör, içte ve dışta daima canlı tutularak işsizlik, cari açık, yan sektöre olan destek gibi konularda önemli bir sektör olduğu unutulmamalı, daima el üstünde tutulmalıdır' dedi.
Dünya