Ekonomi

Son iki yılda rekor kırıldı! Faturalara tam 24 kez zam yansıdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faturaların düşeceği vaadi ile bildirdi ‘doğal gaz müjdesinin’ üzerinden iki sene geçti. Peki o zamandan bu zaman faturalara kaç kere zam yansıdı? İşte detaylar…Fakat faturalarda indirim yerine artış yaşandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faturaların düşeceği vaadi ile 20 Ağustos 2020’de açıkladığı ‘doğal gaz müjdesinin’ üzerinden tam iki sene geçti. Fakat faturalarda indirim yerine artış yaşandı. Son iki yılda, konut tarifesine yapılan tam 10 zam ile faturalar 2.5 kattan fazla artmış oldu.

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre; sanayi tarifesine yapılan 14 zam ile artışın hemen hemen 7.5 kat arttığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Bu durum da maliyetlerin artışı ile enflasyonu uçuşa geçirdi” ifadelerini kullandı.

Akın, müjdeden sonra doğalgaza gelen zamlar ile ilgili bir çalışma hazırladı. Akın’ın çalışmasında şu tespitler yer aldı:

EDİTÖR NOTU: Bu haber 20 Ağustos 2022 tarihinde saat 11.21'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,23 Türk Lirası, euro 18,30 Türk Lirası, altının gramı ise 1029 Türk Lirası değerinde.

Kira yardım ücretleri arttı! Milyonlarca insan oh çekecek! İşte kira yardımı almak için aranan şartlar…

Hiç çalışmadan emekli olabilmek mümkün! Siz de evden emekli olabilirsiniz! Şartlar tek tek açıklandı

TOKİ’den 81 ile ucuz konut projesi! Gençlere, emeklilere özel müjde! Bu fırsatı bir daha bulamazsınız