Ekonomi

Son yüzyılın en zengin adamından 12 altın kural!

Birleşik Devletler'in ilk milyarderi ve tüm zamanların en zengin insanlarından biri olarak bilinen John Rockefeller'dan 12 servet kuralı! John Rockefeller, John Davison Rockefeller olarak da biliniyor

Dünyanın en zengin adamı olarak tanınan John Rockefeller, Birleşik Devletler'in ilk milyarderi olma unvanını taşıyor. John Rockefeller, John Davison Rockefeller olarak da biliniyor. Rockfeller'ın finansal durumunun ise mevcut para birimine çevrildiğinde 340 milyar doların üzerinde olduğu biliniyor.

JOHN ROCKFELLER'IN 12 SERVET KURALI!

John Rockfeller'ın 12 servet kuralı bulunuyor. Bu kurallar hayranları tarafından toplanan bilgilerden, alıntılardan, söylediği sözlerdden ve otobiyografik anı kitabında yer alan bilgilerden oluşuyor. John Rockfeller, bu kuralları tek oğlu John Davison Rockefeller, Junior'a öğretti. Rockfeller ailesi şimdi bile, dünyanın en en zengin hanedanlarından biri. Bu insanlar nasıl zengin olunacağını ve servetlerini nasıl koruyacaklarını çok iyi biliyor.

John Rockfeller, çok fakir bir aileden geliyor ve sıfırdan en zirveye yükseldi. Bunun nedeni ise John Rockfeller'ın 12 kuralını uygulamasıydı. İşte o kurallar...

JOHN ROCKFELLER'IN ALTIN KURALLARI!

KURAL 1: Başka birisi için daqha az çalışın. Kendiniz için ne kadar az çalışırsanız, o kadar kötü yaşarsınız. Bütün gün  çalışanın para kazanacak zamanı yoktur.

KURAL 2: Paradan tasarruf edin, malları daha ucuz ve toplu olarak nereden satın alabileceğinizi arayın, alışveriş listenizi öncenden planlayın ve yalnızca listede olanı satın alın.

KURAL 3: Çok az paranız varsa, ticaret yapmalısınız. Hiç paranız yoksa, acilen ticaret yapmanız gerekir! Şimdi!

KURAL 4: Büyük servete giden yol sadece pasif gelirden geçer. Çabalarınız ne olursa olsun size gelen kazanç. Pasif bir gelir kaynağı yaratın ve hayatınızı yaşayın.

KURAL 5: Ayda en az 50 bin doları nasıl kazanacağınızı düşünün. Daha fazlası mümkün, daha azı mümkün değil.

KURAL 6: Para size başkaları aracılığıyla gelir. Sohbet edin! İletişim kuramayan insanlar nadiren zengin olur.

KURAL 7: Fakir bir çevre neredeyse her zaman sizi yoksullağa çeker. Kendinizi kazananlar ve iyimserlerle çevreleyin.

KURAL 8: Yoksulluk, sorumluluktan kaçtığınızda ortaya çıkar. Kendinize bahane uydurmayın, neden şu anda hedefinize doğru yürümeye başlayamıyorsunuz.

KURAL 9: Dünyanın en zengin insanlarının biyografilerini ve düşüncelerini keşfedin.

KURAL 10: Hayaller, hayatındaki en önemli şeydir. Bir insan hayal kurmayı bıraktığında ölmeye başlar.

KURAL 11: İnsanlara cömertçe yardım edin. Kalpten gelerek ama sadece sizin yardım etmek istediğiniz kişilere. Kârınızın yüzde 10'unu hayır kurumlarına verin.

KURAL 12: Kendi başlarına çalışacak iş sistemleri oluşturun. Kazandığınız paranın keyfini çıkarın.

KAYNAK: https://www.youtube.com/watch?v=ZgchkjloCbE

Asgari ücretli bir işçi kaç saat çalışır?
Türk Hava Yolları 3 şirketi tek çatı altında topluyor
Fed faizi yüzde 6'nın üzerine çıkarabilir!