Ekonomi

Son zamanlarda artan et fiyatları kontrolden çıkıyor mu?

Et fiyatlarındaki yükseliş, hayat pahalılığından muzdarip olan kesimleri endişelendiriyor. Peki et fiyatlarındaki bu artış daha da sürecek ve söylenildiği gibi kontrol edilemez bir hale mi gelecek?, Özellikle de Et fiyatlarındaki yükseliş, hayat pahalılığından muzdarip olan kesimleri endişelendiriyor

Dar gelirli vatandaşın en çok şikayet ettiği konuların başında gıda fiyatlarındaki artış geliyor. Özellikle de Et fiyatlarındaki yükseliş, hayat pahalılığından muzdarip olan kesimleri endişelendiriyor. Peki et fiyatlarındaki bu artış daha da sürecek ve söylenildiği gibi kontrol edilemez bir hale mi gelecek?

Et fiyatları kontrolden çıkacak iddiaları pek çok dar gelirli tarafından endişeyle takip edilirken, konuyla ilgili yetkili bir isimden açıklama geldi.

Son haftalarda sığır karkas eti fiyatlarındaki artış nedeniyle yayılan, “Et fiyatları kontrolden çıkıyor” şeklindeki söylentilere yanıt, et üreticilerinin başkanından geldi.

 

 

 

Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Ahmet Hacıince, son zamanlarda söylentilere konu olan kırmızı et fiyatlarının kontrolden çıkacağı iddiasına ilişkin önemli bir açıklama yaptı.

Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Ahmet Hacıince, son dönemde sığır karkas eti fiyatlarındaki artışın bazı kesimler tarafından bahane edildiğini ve kamuoyunda korku yaratma amaçlı bir algı oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ahmet Hacıince, bilerek veya bilmeyerek et fiyatlarının kontrolden çıkacağı gibi bir algı oluşturmaya çalışan kesimlerin bu tutumdan uzak durmasını istediklerini belirterek, her piyasanın arz ve talep dengesini kendisinin kurduğunu hatırlattı..

Yazılı açıklamasında, et fiyatlarındaki artışla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Ahmet Hacıince, karkas et fiyatlarında son günlerde bir miktar artış yaşandığını vurgulayarak, “Son birkaç haftadır sığır karkas eti fiyatlarında bir miktar artış gözlenmekte. Kuzu eti fiyatları da bu seviyelerde seyrediyor” diye konuştu.

Böylesi hafif bir fiyat kıpırdamasını bahane eden bazı kesimlerin söz konusu fiyat artışı üzerinden toplumda korkuya dayalı bir algı oluşturmaya çalıştığını iddia eden Hacıince, “Böylesi bir yaklaşımı anlamakta güçlük çekiyorum” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN HAYVAN VARLIĞI KENDİ İHTİYACINI KARŞILAMAYA YETER”

Hacıince, kesimlik sığır ya da et ithalatı konusuna sıcak bakmadıklarının da altını çizerek, Türkiye’nin hayvan varlığının kırmızı et ihtiyacını karşılamaya yeteceğini savundu.

"Konsey olarak, bu tür söylemlerden rahatsızlık duyduklarını dile getiren Hacıince, bilerek veya bilmeyerek et fiyatlarının kontrolden çıkacağı gibi bir algı oluşturmaya çalışan kesimlerin bu tutumdan uzak durmasını istediklerini söyledi. Her piyasanın arz ve talep dengesini kendisinin kurduğunu dile getiren Hacıince, “Talep noktasında durgunlaşan piyasada ne yapılırsa yapılsın, fiyatları anormal şekilde yükseltip, kontrolden çıkarmak kesinlikle mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Tarım Kredi çılgın indirimi duyurdu! Peynir, çay, tavuk et fiyatları dip yaptı! 21 Aralık 2022 fiyat listesi