29 / 04 / 2024

Sönmez Aydın: Ev alacaklar hemen harekete geçsin!

Sönmez Aydın: Ev alacaklar hemen harekete geçsin!

Sönmez Aydın: "Amerika'daki kriz aşıldı. Rakamlar artık yukarıya doğru geliyor. Bizdeki rakamlar Amerika'nın kriz dönemindeki rakamlara göre hâlâ ucuz. Ev almayı düşünenlerin harekete geçmesinde yarar var." dedi




İstanbul'un farklı bölgelerinde 20'yi aşkın projesiyle öne çıkan grup, bu defa LİV Yapı ile birlikte Kale Kilit'in devasa arazisi üzerinde her aileye hitap edecek, zengin sosyal donatılı projesiyle yüzlerce aileyi daire sahibi yapıyor. 

Liv Yapı Yönelim Kurulu Başkanı Sönmez Aydın'la konut almayı düşünenlere ışık tutacak bir sohbet gerçekleştirdik. 


Gayrimenkulde 'balon' tartışmasının kaynağı sizce nedir? 

Sönmez Aydın: Piyasada arz fazlalığı varmış gibi görünüyor ama bu bölgeden bölgeye değişiyor. Bazı bölgelerde arz fazlası, bazı bölgelerde talep fazlası var. Bu nedenle doğru projeler üretmek lazım. Doğru yerde doğru proje ve doğru fiyat kurgusunu yaparsanız ne üretici firma ne de müşteri sıkıntıya düşer. Bakırköy ve çevresinde ne kadar proje yaparsanız mutlaka alıcı bulur. Ancak Esenyurt'ta ne kadar iyi proje üretirseniz üretin Bakırköy'e kıyasla zorlanırsınız. Lokasyon - proje ve fiyat kurgusunun başansı ön araştırnanın iyi yapılmasına bağlı. Amerika'daki kriz aşıldı. Rakamlar artık yukarıya doğru geliyor. Bizdeki rakamlar Amerika'nın kriz dönemindeki rakamlara göre hâlâ ucuz. Ev almayı düşünenlerin harekete geçmesinde yarar var. 


Müşteri önce neye bakıyor? 

Sönmez Aydın: Tabi ki markanın bir önemi var. Tabi ki lokasyon seçimi de o derecede önemli. Eğer projeniz köşe noktadaysa, cadde üzerindeyse ve buna firmanın marka yönü de dahil edilirse tabi ki lokasyona değer kalıcı bir yönü olacaktır. Köşe başında öyle bir AVM üretirsiniz ki, bir dönem sonra bölgedeki diğer AVM'leri iş yapamaz hale getirebilir. 


Yeni Tüketiciyi Koruma Yasası sizleri zorlayacak mı? 

Sönmez Aydın: İş bitirme sigortası bizler için bir maliyet. Müteahhitler ister istemez bu maliyeti konutun fiyatına yansıtacaktır. Faydalı yönü de var. Esenyurt'ta geçmişte yaşanan sıkıntıları unutmamak gerekir. 



Yeni Akit


Geri Dön