Teknoloji

Sony Xperia 1 V'nin fiyatı açıklandı: Hani 1.110 dolar olacaktı? İşte gerçek fiyatı!

Sony, uzun süredir sızıntılarla gündemde olan yeni amiral gemisini nihayet tanıttı. İşte Sony Xperia 1 V'nin özellikleri ve fiyatı hakkında tüm detaylar!  Yeni telefon, Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisi ve 4K OLED ekranıyla dikkat çekiyor

Sony, uzun süredir sızıntılarıyla gündemde olan yeni amiral gemisini resmen duyurdu. 

Yeni telefon, Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisi ve 4K OLED ekranıyla dikkat çekiyor. Sony Xperia 1 V, 165 x 71 x 8.3 mm boyutları ve 187 gram ağırlığıyla kullanıcılara sunuluyor. 6.5 inç boyutundaki OLED ekran, 1644×3840 piksel çözünürlük ve 120 Hz yenileme hızı sunuyor. Ayrıca ekranın piksel yoğunluğu 643 ppi seviyesinde. Telefonun diğer özellikleri ve fiyatı da merakla bekleniyor.

Sony Xperia 1 V özellikleri ve fiyatı!

Sony, yeni amiral gemisi telefonuyla su ve toza dayanıklılık konusundaki endişeleri ortadan kaldıran IP65 ve IP68 sertifikalarını sunuyor. Cihazın arka tarafında ise Gorilla Glass Victus 2 koruma bulunuyor, böylece sağlam bir tutuş elde ediliyor. Telefon, Qualcomm'un amiral gemisi için geliştirdiği Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisinden güç alıyor.

Sony Xperia 1 V, 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip olmasına rağmen, diğer premium akıllı telefonların aksine depolamanın kolayca artırılmasını sağlayan bir microSD kart yuvası sunuyor.

Telefonun üçlü arka kamera kurulumu, 52 Megapiksel çözünürlüğe sahip bir ana kamera ile başlıyor. Sony henüz hangi IMX sensörünü kullandığını açıklamasa da, hem elektronik hem de optik görüntü sabitleme özellikleriyle f/1.9 diyafram sunuyor.

12 Megapiksel çözünürlüğünde telefoto lensin diyaframı ise f/2.3 ile f/2.8 arasında değişebiliyor. Telefonun ultra geniş açılı kamera ise 12 Megapiksel çözünürlük ve f/2.2 diyafram ile geliyor. Ön tarafta da 12 Megapiksel çözünürlüğünde bir kamera yer alıyor.

Xperia 1 V, daha yüksek ses kalitesi ve daha zengin bas için stereo hoparlörler ile birlikte geliyor. Ayrıca, kulaklık girişini koruyarak kablolu kulaklık kullanmaya devam edenler için 3,5 mm ses jakı da mevcut.

5000 mAh kapasiteli batarya, 30W hızlı şarj desteğiyle 30 dakikada yüzde 50 şarj olabilme özelliğine sahip. Telefon, kablosuz ve ters kablosuz şarj desteğiyle birlikte geliyor ve pil kapasitesinin en az yüzde 80'ini üç yıl boyunca koruyacağı garanti ediliyor.

Sony Xperia 1 V fiyatı ne kadar?

Haziran sonundan itibaren satışa sunulacak olan Sony Xperia 1 V, siyah, platin gümüşü ve haki yeşili renk seçenekleriyle gelir. Telefonun Avrupa fiyatı 1399 Euro olarak belirlenmiştir, ancak satışının hangi ülkelerde gerçekleşeceği henüz net değildir.

POCO F5 ve F5 Pro'nun Türkiye satış fiyatı ortaya çıktı!
Yenilikçi tasarımıyla Huawei Mate X3 Türkiye'de satışta:  Katlanabilir telefon dünyasına yeni bir soluk!
OPPO Reno 10 Pro+ 5G Geekbench'te ortaya çıktı: Snapdragon 8 Gen 1 işlemciyle rekabet kızışıyor!