28 / 04 / 2024

Sorgun'da yapımı devam eden okullar yeni sezona yetişecek!

Sorgun'da yapımı devam eden okullar yeni sezona yetişecek!

Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, inşaat çalışmalarında sona gelinen Agah Efendi Ortaokulu ile Sorgun İmam Hatip ve Araplı İmam Hatip ortaokullarının yeni eğitim- öğretim yılına yetişeceğini söyledi.



Sorgun’da devam eden okul inşaatları ile ilgili açıklamalarda bulunan Hüseyin Ekinci, şu an ilçede 4 okul ve 2 yurtta inşaat çalışmaların devam ettiğini belirtti.


Agahefendi İlkokulu Bahçesi içerisine yapılan 20 derslik yeni binada ise sona yaklaşıldığını ;  bu okulun da 2015-2016 Eğitim -Öğretim Yılı’na yetişeceğini belirten  Ekinci, “Yeni binanın yanı sıra Agah Efendi ortaokulunun eski binasının da ısı yalıtımı ve çevre düzenlenmesi yeniden yapılmaktadır. Eski bina ortaokul olarak kullanılacak, yeni bina ise ilkokul olacak” dedi.


Ekinci, konuya ilişkin şu açıklamada bulundu: “Diğer yandan Yeni Çeltek Kömür İşletmesi tarafından yaptırılacak olan yeni okulun Oral Bektaş ilkokulu eski binasının yerine yapılacak. Bu nedenle Oral Bektaş ilkokulu eski binası tamamen yıkılacak. Zaten yıkım çalışmaları da sürüyor. Burada 20 derslikli modern bir okul inşaat çalışması başladı. Yine İmam Hatip Lisesi bahçesi ile Araplı beldesine yapılan 11 derslikli İmam Hatip ortaokullarının inşaatının da yeni eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmesi için çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor. Anadolu İmam Hatip Lisesinde onarım işleri, Atatürk ilkokulunda ise çatı onarımı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaptırılarak Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilecek 200 kişilik öğrenci yurdu inşaatı devam ediyor. Bunların dışında Kız İmam Hatip Öğrenci Yurdu kaba inşaatı da şu an tamamlanmış durumdadır.”


2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlamasına bir ay kaldığını hatırlatan Ekinci, onarımı yapılan okullarda çalışmaların okul açılmadan tamamlanacağını, öğrencilerin sorunsuz olarak eğitim-öğretime başlayacağını sözlerine ekledi.


Sorgun Postası


Geri Dön