Kent Haberleri

Sosyal destek alanlar dikkat! 65 yaş, engelli aylığı, evde bakım maaşına zam var mı? Hangi destek kaç lira? 

Hükümet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara ödenen sosyal destekler son zamanlarda sık sık araştırılıyor. Peki 65 yaş, engelli aylığı, evde bakım maaşına yeni zam geldi mi? Hangi destek kaç lira?  100 TL'den 2 bin TL'ye çıkarıldı

Geçtiğimiz Nisan'da en düşük emekli aylığı 5 bin 500 Türk Lirası'ndan 7 bin 500 Türk Lirası'na yükseltilirken, bayram ikramiyeleri de 1.100 TL'den 2 bin TL'ye çıkarıldı. Bu gelişmenin ardından, asgari ücret ile memur maaşlarına da zam müjdesi verildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan son dakika açıklamasında, asgari ücret ile memur ve emekli maaşlarında düzenleme yapılacağı ve zam geleceği belirtildi. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, belirli kriterler dikkate alınarak ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar için sosyal yardım ödemesi yapılıyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zam açıklamasının ardından sosyal destek ödemeleri gündeme geldi. Binlerce vatandaş Bakanlık tarafından sağlanan sosyal desteklere zam gelip gelmeyeceğini merak ediyor. 

Sosyal destek alanlar dikkat! 65 yaş, engelli aylığı, evde bakım maaşına zam var mı? Hangi destek kaç lira? 

65 yaş, engelli aylığı, evde bakım maaşı dahil olmak üzere sosyal destek ödemelerinden binlerce vatandaş faydalanıyor. Vatandaşlar, asgari ücret ile memur ve emekli maaşlarına yapılacak zammın sosyal destek ödemelerini etkileyip etkilemeyeceğini merak ediyor. Fakat sosyal desteklerle ilgili henüz resmi bir zam açıklaması gelmedi. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2023'e girilmesinin hemen ardından, ihtiyaç sahibi vatandaşlara devlet tarafından ödenen sosyal destek ödemelerine zam geldiğini ve zamlı tutarları bir bir açıklamıştı. 

Sosyal yardım ödemelerinden yararlanan binnlerce vatandaş, "65 yaş, engelli aylığı, evde bakım maaşı kaç TL oalcak?" sorusunun yanıtını araştırıyor. 

Sosyal destek alanlar dikkat! 65 yaş, engelli aylığı, evde bakım maaşına zam var mı? Hangi destek kaç lira?

65 YAŞ AYLIĞI, ENGELLİ AYLIĞI, EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU? HANGİ MAŞA KAÇ TL YATIYOR? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yeni yıla girilmesinden sonra zamlı sosyal destek ödemelerinin kaç lira olduğunu kalem kalem duyurmuştu. Ancak sosyal destek ödemelerine henüz yeni bir zam açıklaması gelmedi. 

Yaşlılık aylığı olarak da iade edilen 65 yaş aylığı, 2023 yılıyla beraber gelen zam sonrasında 1.536 Türk Lirası'ndan 1.997 Türk Lirası'na yükseltildi. 

Yüzde 40-69 arası engelli maaşı, 1.226 liradan 1.594 liraya yükseltilirken; yüzde 70 ve üzeri engelli aylığı da 1.840 liradan 2 bin 392 TL'ye çıktı. 

Evde bakım maaşı da bu yılla birlikte gelen zammın ardından 3 bin 336 liradan, 4 bin 336 TL'ye ulaştı. 

Benzin, motorin, LPG'de son dakika gelişmesi! İndirim veya zam geldi mi? Sürücüler bu rakamlara göz atın! 

Altın fiyatlarında çarpıcı düşüş! Tek tek açıklanan rakamları görenler gözlerine inanamadı! 14 Mayıs altın fiyatları

Carrefour'da süper fırsatlar; Bebek bezleri indirime girdi! İşte indirimli bebek bezi listesi...