Kent Haberleri

Sosyal destek ödemelerine yeni zam var mı? 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı ne kadar ödenecek?

Sosyal destek ödemelerine yeni zam gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Peki 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı kaç lira oldu?  Sosyal destek ödemesi alan vatandaşlar, maaşlara yeni zam gelip gelmeyeceğini merak ediyor

Son günlerde sosyal destek ödemelerine ilişkin son dakika gelişmeleri merak ediliyor. Sosyal destek ödemesi alan vatandaşlar, maaşlara yeni zam gelip gelmeyeceğini merak ediyor. 

Nisan ayı itibarıyla en düşük emekli maaşının 5 bin 500 Türk Lirası'ndan 7 bin 500 Türk Lirası'na yükseltilmesinin ardından, dün memur ve emeklilere yeni zamların kapıda olduğu açıklandı. 

Bu gelişmelerin ardından, 65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım parası gibi sosyal destek ödemelerinden faydalananlar, aylıklarına zam gelip gelmeyeceğini sık sık araştırmaya başladı. 

Sosyal destek ödemelerine yeni zam var mı? 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı ne kadar ödenecek?

Hükümet, ihtiyaç sahibi olduğu aranan şartlarla belirlenen vatandaşlar için pek çok kalemde sosyal yardım ödemesi yapılıyor. 

2023'e girilmesinin ardından, 65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım parasına da memur maaş zam oranı çerçevesinde zam yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yılın başında sosyal destek ödemelerinin zamlı rakamlarını tek tek açıkladı. 

Dün memur ve emeklilere yeni zamların kapıda olduğu açıklanırken, sosyal destek zamları da merak konusu oldu. 'Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım parasına zam gelecek mi?' sorusunun yanıtı sık sık araşıtırlmaya başlandı.

Sosyal destek ödemelerine yeni zam var mı? 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı ne kadar ödenecek?

65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım maaşının da yer aldığı sosyal destek ödemelerine zam gelip gelmeyeceği ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. 

Fakat, geçtiğimiz sene olduğu gibi Temmuz ayında memur il emekli maaşları ile asgari ücrette yaşanacak artışın ardından, sosyal yardımların da zamlanması bekleniyor. 

65 YAŞ AYLIĞI, ENGELLİ MAAŞI, EVDE BAKIM YARDIMI NE KADAR ÖDENECEK? KİM KAÇ LİRA DESTEK ÖDEMESİ ALACAK? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2023 yılı zamlı sosyal destek tutarlarını tek tek duyurmuştu. İşte açıklanan o destek rakamları... 

Yaşlılık aylığı olarak bilinen 65 yaş aylığı, 2023 yılında yapılan zamla 1.536 Türk Lirası'ndan 1.997 Türk Lirası'na yükseltildi. 

Yüzde 40-69 arası engelli maaşı, 1.226 TL'den 1.594 Türk Lirası'na çıkarken; yüzde 70 ve üzeri engelli aylığı da 1.840 TL'den 2 bin 392 lira olarak güncellendi. 

Evde bakım parası da  2023'ün başında yapılan zamla 3 bin 336 liradan 4 bin 336 liraya yükseldi. 

Altın kan kaybediyor! Bu rakamları görenler gözlerine inanamıyor! Hemen bakın! 2 Mayıs 2023 altın fiyatları

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı: Aniden artan kiralar için hazırlık başladı! 

Devlet Su İşleri personel alımında Mayıs 2023 müjdesi geldi! Hem sınavsız hem de mülakatsız alımları sakın kaçırmayın!

BİM'e 2.599 TL'ye çeyiz paketi TL geliyor! BİM 5 Mayıs Cuma aktüel ürünler kataloğu!