Toki

Sosyal konut projesi ile ilgili beklenen haber geldi! Tarih verildi! İşte detaylar!

TOKİ, tarafından 81 ilde yapılacak olan sosyal konut projesinin detayları gelmeye başladı. İşte sosyal konut projesinin tarihine dair detaylar!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal konut projesinin ne zaman açıklanacağını sosyal medya aracılığıyla duyurdu.

İşte herkesin merakla beklediği sosyal konut projesine dair detaylar…

SOSYAL KONUT PROJESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesiyle ilgili beklenen tarihi verdi. Bakan Kurum, sosyal medya hesabından şu açıklamada bulundu;

“Vatandaşımıza en iyisini sunmak için gece, gündüz çalışıyoruz. Yüzyılın projesinde tarih 13 EYLÜL! Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 13 Eylül tarihinde cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini duyuracak” dedi.

Paylaşımında projeye ilişkin detayları Bakan Kurum şu ifadelerle açıkladı; “Konut, konut arsası ve sanayi sitelerini de projede yer alacak. Gençler, emekliler, engelliler, şehit yakınları, gaziler” için özel kontenjan ayrılacak. 81 ilde olacak sosyal konutlar; yatay mimari, sıfır atık uyumlu, iklim dostu malzemeler, yenilenebilir enerji sistemine sahip özellikler yer alacak.”

SOSYAL KONUTLARINDA MAAŞ SINIRINE KADAR?

TOKİ’nin sosyal konutlarına alt gelir grubunun erişebilmesi son derece önemlidir. TOKİ’nin daha önceki satışlarında olduğunu gibi şartlarda maaş sınırı şartı da getirilecek. Daha önceki yıllarda 10 bin TL'den az hane geliri olanlara projeden yararlanma hakkı bulunuyor. Bu yıl ise Anadolu şehirlerinde 14 bin TL, İstanbul'da ise 16 bin TL'nin altında hane geliri olan vatandaşlar da projeye başvuru yapabilecek.

SOSYAL KONUT PROJESİNDE NELER OLACAK?

-Konut

-Konut Arsası

-Sanayi Siteleri

SOSYAL KONUT PROJESİNDE KİMLERE KONTENJAN AYRILACAK?

-Gençler

-Emekliler

-Şehit Yakınları-Gaziler

-Engelliler

EVLER NASIL OLACAK

-Yerel ve Yatay Mimari

-Sıfır Atık Uyumlu

-Enerji Verimli

-İklim Dostu Malzemeler

-Yenilebilir Enerji Sistemi

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- 25 yaşını doldurmak,

- Projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 yıldır ikamet ediyor olma veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olma şartı,

- TOKİ'den konut satın almamış olma ve TOKİ'den konut kredisi kullanmamış olma

- Hane halkı adına sadece bir adet başvuru yapılmış olmalıdır,

-Bunun yanı sıra TOKİ'nin konut projelerinde şehit aileleri, harp ile dul ve yetimlere kuraya girmeden konut alma hakkı bulunuyor. Bu grup içinde bulunanların konutları öncelikli olarak kura ile belirleniyor.

Emekli promosyonu sorun yumağına dönüştü! İşte emekli promosyonuna dair son gelişmeler!

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 21 Ağustos Pazar 22 ayar bilezik kaç TL?

Altın bugün ne kadar? 21 Ağustos 2022 gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum