Kent Haberleri

Sosyal medyada tartışılan üçgen binanın müteahhidi konuştu: Deprem yönetmeliğine uygun!

Sosyal medyada gündemden düşmeyen Çekmeköy'deki 5 katlı üçgen binanın müteahhidi, binanın deprem yönetmeliğine uygun olduğunu açıkladı. İşte o açıklama... Üçgen yapısıyla ince bir duvarın üstünde inşa edilmiş görüntüsü veren yapının müteahhidi Eser Karataş binanın yönetmeliğe uygun olduğunu açıkladı

Çekmeköy'de yer alan 5 katlı bir binanın görüntüsü sosyal medyada 'depremde çökme riski' tartışması yarattı. Üçgen yapısıyla ince bir duvarın üstünde inşa edilmiş görüntüsü veren yapının müteahhidi Eser Karataş binanın yönetmeliğe uygun olduğunu açıkladı.

DEPREM YÖNETMELİĞİNE UYGUN!

Üçgen bir görüntüsü ile ince bir duvarın üstünde inşa edilmiş görüntüsü ile sosyal medyada tartışmaya  neden olan yapının müteahhidi Eser Karataş, "Bu bina belediye tarafından iskan verilmiş bir bina, kesinlikle deprem yönetmeliğine uygun. Sosyal medyada paylaşım yapan arkadaşların; önceki paylaşımlarını kaldırarak, tekrar paylaşım yapmasını rica ediyorum. Aksi takdirde hukuki süreç başlatacağız" dedi. Aynı zamanda toprak sahibi olan apartman sakini Fikret Savaş ise, bina ile ilgili hiç bir sıkıntısının olmadığını ve memnun olduklarını söyledi. 

Binaya dair elindeki evrakları gösteren Karataş: ' Binamız yeni bir bina; 10 yıllık bile değil, 2013 yılında iskanı alındı. Belgeleri belediye tarafından onaylanmıştır. Bunu paylaşan arkadaşlar bir zahmet gelip bizden bilgi alsalardı.'' diyerek sözlerine şöyle devam etti: ''Binanın şeklini zaten belediye belirliyor. Yapı ve şekil belediye tarafından onaylanıyor. Bu bina belediye tarafından iskan verilmiş bir bina, iskan belgesi zaten yapısal olarak sorun olmadığı anlamına geliyor. Kesinlikle deprem yönetmeliğine uygundur.'' diyerek vurgu yaptı. 

BİNADAN MEMNUNUZ...

Binan sakinlerinden aynı zamanda da toprak sahibi olan Fikret Savaş ise, binadan memnun olduklarını ve hiç bir sıkıntılarının olmadını söyledi. 

Savaş sosyal medya konusunda ise şu ifadeleri kullandı: ''Sosyal medyaya düşmüş, sorun ne, amaç ne bilemiyorum.'' diyerek  kardeşinin de bu binada dairese olduğunu ve onun da buradaki herkes gibi memnun olduğunu söyledi. Aynı zamanda binadaki tüm kiracıların kendi rızalarıyla burada kaldıklarını ve memnun olduklarını açıkladı.

Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

Kahramanmaraş depreminden sonra Türkiye’yi bekleyen yeni felakete dikkat!

İmamoğlu duyurdu! İşte İstanbul’daki hasarlı ve ağır hasarlı bina sayısı!