22 / 05 / 2024

'Sosyal sorumluluk projelerinin önemi büyük'

'Sosyal sorumluluk projelerinin önemi büyük'

Tunceli'de Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nin bu yıl 9'uncusu başladı



Munzur Vadisi'nde yapılması planlanan barajlara dikkati çekmek için bisikletleri ile Ankara'dan pedal çevirerek Tunceli'ye gelen bir gurup sporcunun karşılanmasıyla başlayan etkinlikler, Munzur Çayı kıyısında festival ateşinin yakılmasıyla devam etti.

Festivalin açılış törenine, Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, Belediye Belediye Başkanı Edibe Şahin ve Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ile çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Taşkesen, törendeki konuşmasında, festivallerin Tunceli'yi evlatlarıyla bir düğün coşkusu içerisinde buluşturan nadide fırsatlar olduğunu söyledi.

Söz konusu etkinliklerin gurbet ile sılayı birleştirmek, tanışmak, kaynaşmak, kardeşlik ve sevgi bağlarını güçlendirmek, gelenek ve görenekleri yaşatmak, ayrıca Türkiye'nin sadece Antalya sahillerinden ibaret olmadığını haykırmak için önemli olduğunu ifade eden Taşkesen, şunları kaydetti: "Birlik ve beraberliğimizin korunmasında, sosyal sorumluluk projelerinin hayata geçirilmesinde bu tür organizasyonların önemi büyüktür. Çünkü, yaş, cinsiyet, din, dil, mezhep ve meslek fark etmeksizin insanı ve insanla ilişkili her değeri tartışmasız koruyup kollamakla hükümlüyüz. Sonradan öğrenilmiş hiçbir ayrımla, bütünlüğümüzün zedelenmesine izin vermemeliyiz. Bu ülkenin her ferdi hiçbir ön şart kabul edilmeksizin, aranmaksızın aynı haklara sahiptir."

Anadolu'nun kültürler yumağı olduğunu dile getiren Taşkesen, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ülkemizde ve özelikle yöremizde yıllarımızı esir alan şiddette karşı, özgürlüğün güvenliğin ön şartı olduğunu unutmayan, ait olduğumuz ve ait kalmak istediğimiz çağdaş dünyayı tanımlayan, evrensel insan hakları kriterlerini özümsemiş Türkiye'nin geleceğini, Türkiye'nin geçmişine takılmadan, ama aynı zamanda da unutmadan kurmayı hedefleyen bir anlayışla hareket etmeliyiz. Öte yandan Anadolu'nun nasıl bir kültürler yumağı olduğunu kavrayamayan, farklılık denilen, her şeyin ithal değil bu ülkenin öz ve öz parçası olduğu hakikatinden habersiz yaklaşımların, bu ülkeye ve insanlarımıza nasıl katlanılmaz bedeller ödettiğini de unutmayacağız. Şiddette karşı haklarından taviz vermeksizin bizi birbirimizden uzaklaştıran, birbirimizden korkutan, ayıran, koparan bütün olumsuz duygulara, geçmişin fitnelerinin bütün olumlu adımları engellemesine karşı insanlık hattında, insanlık çizgisinde tutunmaya devam edeceğiz."

Tunceli Belediye Başkanı Şahin ise her yıl olduğu gibi bu yıl da festivalde farklılıkların, güzelliklerimizin birlikte olmasına dikkat ettiklerini söyledi. Aylarca süren çalışma sonucunda, 4 gün devam edecek festivalin içeriğinin dolu olduğunu dile getiren Şahin, "Söyleşiler, paneller, müzik dinletileri, tiyatrolar ve diğer etkinliklerin yer alacağı bir festival organize ettik" dedi.

Konuşmaların ardından, yöresel halk oyunları gösterisi ve müzik dinletisi sunuldu. Festival programı, akşam Atatürk Mahallesi'ndeki Atatürk Stadı'nda düzenlenecek konserlerle devam edecek.
AA


Geri Dön