Kent Haberleri

Sosyal yardım alan vatandaşlara güzel bir haber: TCKN son hanelerine göre e-Devlet üzerinden ödeme yapabileceksiniz! 

Hükümet tarafından verilen sosyal destek ödemeleri, düzenli olarak yapılırken, yeni bir duyuru yapıldı. Bu ödemeler artık e-Devlet sistemi aracılığıyla alınabilecek! Tüm ayrıntılara haberimizden erişebilirsiniz. Artık ödemeler e-Devlet sistemi üzerinden yapılabilecek! Tüm detayları öğrenmek için haberimize göz atabilirsiniz

Sosyal destek ödemeleri, dar gelirli vatandaşlar için aralıksız devam ederken, yeni bir gelişme yaşandı. Artık ödemeler e-Devlet sistemi üzerinden yapılabilecek! Tüm detayları öğrenmek için haberimize göz atabilirsiniz.

E-DEVLET SİSTEMİNDEN ÖDEME ALINABİLİR

PTT tarafından verilen sosyal destek ödemeleri kapsamında yapılan yeni bir duyuru ile, doğal gaz ve elektrik tüketim desteği alan vatandaşlar artık PTT şubelerine gitmeden ödemelerini e-Devlet sistemi üzerinden alabilecekler. PTT'nin yurt içi ve yurt dışı banka, posta ve kargo hizmetlerini dijitalleştirerek müşterilerin zaman ve yoğunluktan tasarruf etmelerini sağladığı belirtildi.

PTT tarafından yapılan bütün ödemeler e-Devlet sistemi üzerinden hesaba aktarılacak veya fatura ödenerek alınabilecek. Ayrıca e-Devlet sistemi üzerinden PTT aracılığıyla ödenen sosyal destek ödemeleri sorgulanabilecek. PTT hizmetlerinden faydalanmak için e-Devlet sistemine giriş yapılması gerekiyor ve ardından kurumlar bölümünden PTT seçeneği seçilerek işlemler gerçekleştirilebiliyor. Diğer bir seçenek ise PTT internet bankacılığı veya mobil bankacılık sistemi üzerinden Sosyal Yardım Ödemeleri bölümünden sorgulama ve para çekme işlemleri yapılabilir.

Yapılan son açıklamaya göre, sosyal destek ödemesi alan vatandaşlar artık e-Devlet sistemi üzerinden PTT tarafından yapılan kurum ödemelerini sorgulayıp banka hesaplarına para aktarabiliyorlar. Bu işlem için EFT yaparken, hesap sahibinin adının hak sahibiyle aynı olması gerekiyor. Hesap isim uyumsuzluğu durumunda iade edilen paralar, hak sahibinin e-Devlet hesabına geri yatırılıyor. Elektrik faturası destekleri de e-Devlet sistemi üzerinden sorgulanarak fatura ödeme işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Fatura borçları sorgulanarak ödeme yapmak için fatura desteği bütün tutarı karşılamazsa fatura farkı kart numarası girilerek ödenebiliyor.

Ayrıca, doğal gaz fatura desteği de aynı şekilde e-Devlet sistemi üzerinden işlem yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal destek ödemelerinin bu yıl da devam edeceğini ve iyileştirmeler yapılacağını belirtti. Yaşlı maaşı 1.997 TL'ye yükseltilirken, yüzde 40-69 arasında engelli olan vatandaşların maaşı 1.594 TL, yüzde 70 ve üstü engelli olan vatandaşların maaşı 2.392 TL oldu. Ayrıca, 18 yaş altı engelli vatandaşların evde bakım maaşı 1.594 TL olarak belirlendi. Evde bakım maaşı desteği kapsamında 560 bin engelli vatandaşa 4.336 TL ödeme yapılacak. Bakan Yanık, 2022 yılında 18 milyar TL evde bakım maaşı desteği sağlandığını açıkladı.

Çocukların eğitim masraflarının ve ihtiyaçlarının karşılanması için verilen SED ödemeleri de artırıldı ve 3.038 TL oldu. SED ödemesinin yanı sıra, verilen çocuk destek ödemeleriyle birlikte toplam ödeme 4.853 TL'ye yükseldi.

Meteorolojiden'den flaş uyarı! Hemen bakın, son dakika! Bayramda hava böyle olacak!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da 500 bin konutluk uydu kentler planladıklarını açıkladı!
Dolar 32 TL'ye fırlayacak! Peş peşe açıklandı! Hemen bakın, sonra sakın pişman olmayın!