Kent Haberleri

Sosyal yardım alanlara bayram müjdesi! 2 bin TL bayram ikramiyesini kimler alacak?

Devletin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kanalıyla ödediği sosyal destek ödemeleri alan bazı vatandaşlara bayram ikramiyesi de ödeneceği müjdesi geldi. Peki kimlere bayram ikramiyesi ödenecek?Beklenen müjdeli haber ise geldi

Geçim güçlüğü ve düzenli ya da yeterli geliri olmaması nedeniyle devletten sosyal destek alan milyonlarca vatandaş heyecanla Ramazan Bayramı’nı bekliyor. Beklenen müjdeli haber ise geldi.  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kanalıyla sosyal destek ödemesi alan milyonlarca vatandaş bayram ikramiyesi de alacak.

Bayram ikramiyesi alacaklar kervanına emeklilerden sonra SED ödemesi alan milyonlarca vatandaş da katılıyor. Müjdeli haberi duyan vatandaşlar, bayram ikramiyelerinden kimlerin yararlanabileceğini araştırmaya başladı.

 

Gelen detaylara göre,  sosyal destek ödemelerinden faydalanan milyonlarca vatandaş aynı zamanda bayram ikramiyesi de alacak.  Bayram ikramiyelerinin ödemesi de yine SED ödemeleri gibi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kanalıyla yapılacak.

Peki  tüm SED ödemesi alanlar bayram ikramiyesinden yararlanabilecek mi?

Bayram ikramiyesi ödemesi alabilmek  için öncelikli şartın sosyal destek ödemesi almak olduğu açıklanırken, bu ödemelerden yararlananların aylık gelirinin asgari ücretin 3’te 1’inden az olması şartı aranıyor.

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Gelen bilgilere göre bayram ikramiyesi ödemesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ramazan Bayramı’ndan önce yapılacak ve geliri az olan hanelere tam 2.000 TL ikramiye yatırılacak.

Sosyal destek ödemesi almak içinse öncelikle e-Devlet panelini kullanarak başvuruda bulunmak ve belirtilen şartları yerine getirmek gerekiyor.

Sosyal destek ödemelerinden kendi durumlarına uygun bir tanesine başvurmak için bir başka yol ise  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na bizzat başvuruda bulunarak form doldurmak şeklinde oluyor.  Başvuran kişinin şartları ve gelir durumu incelendikten sonra  başvuru onaylanıyor ve  ödemeler PTT şubeleri kanalıyla yapılıyor.

 

KİMLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın vereceği 2 bin TL tutarında bayram ikramiyesini iş göremezlik geliri alan vatandaşlar, dul ve yetim aylığı ödenenler, SGK’dan emekli aylığı,  vazife malullüğü, yaşlılık aylığı, ölüm aylığı, sürekli iş göremezlik geliri  alanlar yararlanabilecek.

Bunun yanında şehit yakınları, güvenlik korucuları, gaziler, muharip gaziler, terörden zarar gören sivil vatandaşlar, şampiyon sporcular da bayram ikramiyesi ödemesi alabilecek.

Genç çiftleri sevindiren müjdede yeni gelişme…Cumhurbaşkanının açıkladığı evlilik kredisi nasıl alınacak? 

Beklenen İntibak Yasası ile ne kadar zam yapılacak? 2000 sonrası emekli olanlar için önemli detay…

Çocuk destek ödemesine ne kadar zam geldi? Nisan ayı ödemesi ne zaman yatacak?