Kent Haberleri

Sosyal yardım alanlara sigorta müjdesi! Müjdeler arka arkaya geldi!

Evde bakım aylığından yararlanan vatandaşlar, temmuzda ne kadar zam geleceğini araştırırken, bir müjde daha geldi. SGK düzenlemesine göre; sosyal güvencesi olmayan vatandaşların kısmi zamanlı olarak sosyal güvenlik kapsamına alınmaların önü açılacak. TÜİK'in enflasyon rakamlarını duyurması ile birlikte memurların alacağı enflasyon farkı 17

Evde bakım aylığı hesabı yapılırken bilinenin aksine asgari ücret değil memur maaş zammı belirleyici etken oluyor. TÜİK'in enflasyon rakamlarını duyurması ile birlikte memurların alacağı enflasyon farkı 17.55 olarak kayıtlara geçti.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ise konuya ilişkin yaptığı açıklamasında memura enflasyon oranında zammın yanı sıra 8077 lira seyyanen zam yapılacağının müjdesini verdi.

Memur zammına yönelik teklifi TBMM’ye geldi. 7 Temmuz’da TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmeler yapılacak. Teklifin kabul edilip Resmi Gazete'de yayınlanması ile beraber memur zamları kanuni çerçevede kesinlik kazanacak.

İşte konuya ilişkin diğer ayrıntılar...

Ocak zammı ile beraber evde bakım maaşı 4 bin 337 lira olmuştu. Şu an için güncel evde bakım maaşı belli olmadı. Evde bakım maaşının yüzde 30 oranında zamlanması halinde 1301 lira zamlanacak ve 5 bin 638 lira olacak.

Yüzde 40 zam alması halinde 1734 lira artacak ve toplam 6071 lira olacak. Zammın yüzde 50 olması durumunda ise evde bakım aylığı 6 bin 505 lira olarak ödenecek.

Zamlı evde bakım aylıklarının önümüzdeki ay itibarıyla geçerli olacağı tahmin ediliyor.

KAPSAM GENİŞLİYOR

Yeni süreçte evde bakıma ihtiyacı olan engelli, yaşlıya bakan ve bunun için evde bakım yardımı alan müşterilerin kısmi zamanlı olarak sosyal güvenlik çerçevesine alınmasının önü açılacak. Bakıma muhtaç, engelli, yaşlılara evde bakım hizmeti veren kişilerden sosyal güvensi olmayanlar desteklenecek. Sigorta primlerinin devlet tarafından ödenerek emekli olmalarının önünün açılması amaçlanıyor.

Bakıma ihtiyacı olan hasta, yaşlıların evde bakımlarının gerçekleşmesi, ihtiyaçlarının asgari düzeyde karşılanması amacıyla ödenen evde bakım maaşı temmuzda zamlanacak. Yüzde 40 oranında zam alması halinde 6 bin lirayı geçecek. Yıllık gerçekleşecek ödeme 72 bin lirayı geçecek. Memura yapılacak yüzde 85 oranındaki zammın ardından tamamının yansıtılması halinde bu tutar ikiye katlanacak. Bakımı üstlenen akrabası, vasisi gibi 3’ncü kişilere ödenen evde bakım maaşı zammı kamu personeli zammına, gelir kriteri de asgari ücrete endeksli bulunuyor.

A101’de iğneden ipliğe indirim geldi! Orta boy valiz 399 TL’ye, teleskop 239 TL’ye, yeşil mercimek 34,90 TL’ye düştü!

ŞOK’tan arka arkaya indirim müjdesi! Omo, Ariel, Tursil ve Alo toz deterjan çeşitlerine tam yüzde 20 indirim geldi!

Az önce duyuruldu! Avustralya’da çalışacak personel aranıyor!