28 / 04 / 2024

Sosyal yardımlara bir yenisi daha eklendi! Ödeme tarihleri belli oldu! Hemen başvurun!

Sosyal yardımlara bir yenisi daha eklendi! Ödeme tarihleri belli oldu! Hemen başvurun!

SGK, tarafından verilen sosyal yardımlara eğitim ödeneceği de eklendi. Eğitim yardımı programı çerçevesinde, ilkokuldan liseye kadar farklı öğrenim kademelerinde yer alan öğrencilere, eğitim materyalleri, defterler, kalem setleri, çantalar gibi temel kırtasiye malzemeleri sağlanacak.



Kırtasiye yardımı da denen eğitim ödeneği başvurularının ne zaman yapılacağı ve hangi tarihlerde hesaplara aktarılacağı çok sayıda ihtiyaç sahibi tarafından merak ediliyor. Kırtasiye yardımı programı çerçevesinde, ilkokuldan liseye kadar farklı öğrenim kademelerinde yer alan öğrencilere, eğitim materyalleri, defterler, kalem setleri, çantalar gibi temel kırtasiye malzemeleri verilecek. Söz konusu yardımlar, öğrencilerin okul ihtiyaçlarını karşılamalarına ve derslerine daha iyi odaklanmalarına imkân sağlayacak. Bunun yanı sıra, ailenin maddi yükünü hafifletmek ve çocukların eğitim hayatlarını daha kolay bir şekilde devam ettirebilmelerini sağlayacak.

Sosyal yardımlara bir yenisi daha eklendi! Ödeme tarihleri belli oldu! Hemen başvurun!

KIRTASİYE YARDIMI NE ZAMAN VERİLECEK?

Okulların açılmasının ardından kırtasiye yardımı ödeme günleri belli oldu. Buna göre, 1 Eylül 2023 - 31 Aralık 2023 tarihleri arasında kırtasiye yardımı yapılacak.

KIRTASİYE YARDIMI ŞARTLARI NELER?

Eğitim ve öğretim yardımı, öğrenimi devam eden;

Vazife ya da harp malullüğü aylığı alan kişilerin,

2330 sayılı Yasa (İç güvenlik asayiş çerçevesinde olan kişiler) ve 3713 (terör kapsamında olan kişiler) sayılı Kanunlar kapsamında gerçekleşen olaylar nedeniyle maaş verilen erbaş ve erlerin,

2330 sayılı Yasa gereğince aylık ödenen güvenlik korucusu ve sivillerin,

Vazife veya harp malûlü olduğuna karar verilen kişilerden maaş bağlanmaksızın sınıf veya görev değiştirerek çalışmayı sürdüren kişiler ile vazife malullüğü maaşları göreve girmeleri yüzünden kesilen kişilerin (iştirakçi-tütün),

Sosyal yardımlara bir yenisi daha eklendi! Ödeme tarihleri belli oldu! Hemen başvurun!

Terör eyleminin belirlenmesi, etkilerinin azaltılması veya bertaraf edilmesinin sağlanmasında yardımcı ve faydalı olanlardan bu faaliyetler nedeni ile yaşamını yitiren, yaralanan veya engelli duruma gelen sivil şehit/gaziler kendilerine ve çocuklarına ödeniyor.

Kırtasiye yardımı başvuruları e-Devlet Kapısı sisteminden online bir şekilde yapılıyor. Bunun yanı sıra, Eğitim Öğretim yardımı ödemeleri adı altında senede bir defaya mahsus olmak üzere YÖK ve MEB sistemlerinden eğitim durumu ve seviyesi belirlenenlere toplu olarak ödeniyor.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yüzbinlerce vatandaşın borcu silinecek! Resmen açıklandı! Ödeme gücü olmayanlar acil baksın!

Harcama rekoru kırıldı! Banka ve kredi kartıyla en çok nerelerde harcama yapıldı?

Bakan Tunç açıkladı! Zorunlu arabuluculuk uygulamasına iki haftada rekor başvuru!


Geri Dön