Kent Haberleri

Sosyal yardımlara tam bu kadar zam geldi! 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım yardımında son dakika! Şimdi bakın!

Hükümet tarafından sağlanan sosyal yardım ödemelerinden ihtiyaç sahibi binlerce kişi yararlanıyor. Sosyal yardımlara tam bu kadar zam geldi! 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım yardımında son dakika! Şimdi bakın!  Devletin sağladığı sosyal destek ödemelerinden yararlanan binlerce vatandaş, son dakika 2023 maaşlarını merakla araştırıyor

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı, hükümet tarafından ihtiyaç sahibi ve dar gelirli kişiler için sunulan sosyal yardım kalemleri arasında yer alıyor. 

Devletin sağladığı sosyal destek ödemelerinden yararlanan binlerce vatandaş, son dakika 2023 maaşlarını merakla araştırıyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı tutarları da yeni yıl zammıyla değişti. 

Memur ve emekli maaş zam oranı, bu sene için yüzde 30 şeklinde yapıldı. Bu zam sonrasında, devlet tarafından sağlanan sosyal destek ödemelerine ne kadar zam yapılacağı da merak edilmeye başlandı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, geçen aylarda konu ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve vatandaşların merak ettiği sosyal destek ödemelerini tek tek duyurdu. Bakan Yanık, açıklamasında, sosyal yardımlara da memur maaş zammı oranında doğrultusunda yükseliş uygulandığının altını çizdi. 

Sosyal yardımlara tam bu kadar zam geldi! 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım yardımında son dakika! Şimdi bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapılan zam oranına ilişkin açıklamanın ardından, sosyal desteklerden yararlanan ve sosyal yardım başvurusu yapacak kişiler tarafından, '65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı kaç TL?' sorusunun yanıtı merak edilmeye başlandı. 

Bakan Derya Yanık, gerçekleştirdiği son dakika açıklamasıyla  65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşının yeni yıl zamlı tutarlarını peş peşe açıkladı. 

Bakanlık ise geçtiğimiz günlerde bir son dakika açıklamasında bulunarak, ödemelerin peş peşe hesaplara yatırıldığını duyurdu. 

Bu çerçevede,  2.7 milyar TL  tutarında yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırıldığı, 2023 Mart ayı için yaklaşık 1.5 milyar lira tutarında yaşlı aylığı ile yaklaşık 1.2 milyar TL'lik engelli aylığı ödemesi yapıldığı ifade edildi. 

Sosyal yardımlara tam bu kadar zam geldi! 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım yardımında son dakika! Şimdi bakın!

Sabah Gazetesi'nin aktardığına göre; Bakan Yanık, zamlı maaşları açıklamadan önce; yeni yılda da toplumun genelini içine alan sosyal hizmetlere ve yardımlara ilişkin kapasite ve hizmetlerde iyileştirme yapmaya devam edeceklerine dikkat çekti. 

65 YAŞ AYLIĞI, ENGELLİ AYLIĞI, EVDE BAKIM MAAŞI KAÇ LİRA OLDU 2023? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal destek ödemeleri ile ilgili zam açıklamasında öncelikle yaşlı aylığı şeklinde de bilenen 65 yaş aylığının 1.536 liradan 1.997 lira olarak güncellendiğini açıkladı. 

Açıklamasını "Diğer yandan yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşların aylığı 1226 TL'den 1594 TL'ye, yüzde 70 ve üzeri engelli raporuna sahip vatandaşların aylığı da 1840 liradan 2 bin 392 TL'ye yükseltildi" ifadelerini kullanarak sürdüren Bakan Yanık, kalem kalem diğer sosyal destek ödemelerini de duyurdu. 

Geçen senenin ikinci yarısında 3 bin 336 lira olarak hesaplara ödenen evde bakım parası, 2023 zammıyla beraber 4 bin 336 TL olarak güncellendi. 

2022'de 18 milyon liralık evde bakım maaşını ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yatırdıklarının altını çizen Bakan Yanık, "SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 2 bin 337 liradan 3 bin 38 liraya ulaştı. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına gerçekleştirilen ödemelerin aylık ortalaması 3 bin 644 liradan 4 bin 853 TL'ye yükseltildi" şeklinde konuşarak açıklamasını sonlandırdı. 

Harvard mezunu profesör İstanbul depremini açıkladı: Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? 

Aile Destek Programıyla hesaplara peş peşe 1.100 ve 1.250 lira yatırıldı! Mart 2023 paralarını sakın kaçırmayın!

23 Mart Perşembe altın fiyatları ne kadar? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın kaç TL? 23 Mart 2023 altın fiyatları