Genel

Soyak 50. yaşını 500 milyon TL ile kutlayacak!

2 bin 200 konutluk Soyak Park Aparts ile İstanbul'a bu yıl dönüş yapan Soyak Holding CEO'su Emre çamlıbel'in açıklamalarına göre, 2011, hasat mevsimi olarak geçecek. çamlıbel, gelecek yıl 6 bin konut hedeflediklerini açıkladı

Soyak, tam üç yıl boyunca İstanbul'da proje yapmadı. 2 bin 200 konutluk Soyak Park Aparts ile İstanbul'a bu yıl dönüş yapan şirket, Soyak Holding CEO'Su Emre çamlıbel'in açıklamalarına göre, 2011, hasat mevsimi olarak geçecek. çamlıbel, gelecek yıl 6 bin konut hedeflediklerini açıkladı. Gelecek yılın 50. kuruluş yıldönümleri olacağını belirten çamlıbel,   şu anda satışına devam ettikleri İzmir Soyak Siesta, İstanbul Soyak Park Aparts ve geliştirecekleri dört yeni projeyle birlikte satış cirolarını 500 milyon TL olarak belirlediklerini söyledi. Geliştirecekleri dört ayrı projenin İstanbul ve İzmir'de yer alacağını ifade eden çamlıbel, bu arada 2010 yılı içinde satışa çıkardıkları projelerdeki yatırım değerinin 550 milyon TL. old uğunu belirtti. 2010'da neler yaptıklarını ve 2011'de neler yapacaklarını Milliyet'le paylaşan çamlıbel'den satır başları:

2011'DE MERKEZ ÜSSÜ İSTANBUL VE İZMİR OLACAK
Soyak Holding CEO'su Emre çamlıbel'in açıklamaları, şirketin yatırımdaki rotalarının İzmir ve İstanbul olacağını gösteriyor. çamlıbel'in iki şehirdeki yatırım planları şöyle:

İSTANBUL: Zincirlikuyu"da 100 özel tasarımlı daireden oluşan rezidans, Bahçeşehir merkezde 400 Bahçeli Kent Evi "nden oluşan projenin lansmanını gerçekleştireceğiz. Bunlar dışında İstanbul'a üç yıl aradan sonra girdiğimiz 2 bin 200 konutluk Soyak Park Aparts'a da devam ediyoruz.

İZMİR: Urla Zeytinalanı'nda 230 dairelik lüks konut planlıyoruz. Bir diğer planımız da 1300 konutluk Mavişehir projesi. Bu arada 1500 konutluk Soyak Siesta'da teslimler hızlanmış durumda. Mesela Mart 2011'de Soyak Siesta'da 750 konutu sahiplerine teslim edeceğiz.

İNTERNETTEN BİLE KONUT SATTI
Emre çamlıbel, geçen yıla göre satışlarını yüzde 25 artırdıklarına, satış ofisine gelen müşteri sayısında ise yüzde 15'lik artış yakaladıklarına dikkat çekti. çamlıbel'in altını çizdiğibir diğer yükselme ise sanal ortama ilişkin: 'Sanal ortamdaki satışlarda ise yüzde 10'luk artış yakaladık. İnternetten konut satışı yapan ilk firmayız. Bu açıdan teknoloji alanında da uluslararası çözüm ortaklarıyla işbirliği yapmaya ediyoruz.'

'İLGİ çOK OLUNCA, TARİHİ ÖNE çEKTİK'
Bu yıl hem İzmir'deki Soyak Siesta hem de İstanbul'daki Soyak Park Aparts projeleriyle büyük bir ilgi gördüklerine dikkat çeken Emre çamlıbel, İzmir Karşıyaka'daki 2 bin 250 konutluk Soyak Siesta'nın üçüncü ve dördüncü etaplarının gördüğü yoğun ilgi nedeniyle satış tarihini öne çektiklerini hatırlattı. Ekim 2010'da lansmanlarını yaptıkları 2 bin 200 konutluk Soyak Park Aparts'ın 1121 konuttan oluşan ilk iki etabının üçte birinin ise hemen satıldığını belirten çamlıbel, Soyak Park Aparts"ın teslim tarihini ise Nisan 2013 olarak belirlediklerini ifade etti. Halkalı'da yer alan projeyi   özellikle bu bölgede çalışanlar açısından yatırım amaçlı olarak geliştirdiklerini belirterek, Soyak Park Aparts'da teknolojinin gelişen tüm imkanlarından yararlandıklarını vurguladı.