29 / 04 / 2024

Soyak Akıllı Yıldızlar Projesi’nde ikinci dönem başladı!

Soyak Akıllı Yıldızlar Projesi’nde ikinci dönem başladı!

Soyak Akıllı Yıldızlar Projesi’nde ikinci dönem başladı. Soyak’ın ilkokulları hedefleyen, İstanbul ve de İzmir’de 33 devlet okulunda uygulanacak olan Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi’nin 2. dönemi başladı.



Küçükçekmece ve Başakşehir’deki okulların ardından İstanbul Arnavutköy’de belirlenen okullarda uygulanacak projenin tanıtımları, İBB Piri Reis İlkokulu’nda gerçekleşen tanıtımla tamamlandı. Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ, proje kapsamında uygulamalı alan olarak okullara hediye edilen Enerji Köşesi’nin açılışında, Akıllı Yıldızlar Projesi’nin başlamasından duyduğu memnuniyeti paylaştı.


 


 


Mart ayında basın lansmanı yapılan Soyak’ın ilkokul öğrencilerini hedefleyen Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi’nde 2. dönem okul tanıtımları tamamlandı. Tanıtımlar, 2. dönemde İstanbul Arnavutköy’de İBB Piri Reis, Arnavutköy, Cemal Reşit Rey, Toki Taşoluk ve Aşık Veysel İlkokulları ile Bilge Soyak ve Yılmaz Soyak İlkokullar’ında gerçekleşti. Okul tanıtımlarında okul müdürlerinin konuşmaları, öğrencilerin kompozisyon, şiir okumaları ve Akıllı Yıldızlar korolarının gösterilerinin ardından Soyak tarafından proje kapsamındaki okullara hediye edilen uygulamalı sabit alan “Enerji Köşesi”nin açılışı yapıldı.


 


Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi’nin Arnavutköy İBB Piri Reis İlkokulu’ndaki tanıtım gününe Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ da katıldı. Dağ açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bilgi Üniversitesi hocalarının kılavuzluğunda hazırlanan enerji tasarrufunu içeren eğitim, öğretmenlerimiz vasıtasıyla sizlere ulaşacak. Pilot okul olarak Arnavutköy’de 5 okul belirledik. Bu okullarımızda projeyi uygulayan herkese, ama öncelikle Soyak Holding’e çok teşekkür ediyorum.” Dağ, öğrencilere medeniyetin tüketim değil duyarlı olmak olduğunu da belirterek “Bilgimizi, enerjimizi gereksiz yere harcamamalıyız” dedi.


 


Tüm okullarda yaptığı konuşmalar öğrenciler tarafından ilgi ve coşkuyla karşılanan Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk de “Her birinizin Akıllı Yıldız olmasını hedefliyoruz” diyerek konuşmasına şöyle devam etti: “4.5 milyar yaşında olan Dünyamız’daki pek çok kaynağı tüketerek bugüne geldik. Ve artık kaynaklarımızı tasarruflu kullanmanın zamanı geldi. Bu proje kapsamında elektrikten, sudan nasıl tasarruf edeceğinizi; güneşten, rüzgardan nasıl yararlanacağınızı öğreneceksiniz. Öğretmenleriniz ve velilerinizin ardından da şimdi sıra sizlerde; bu eğitimde enerjiyi nasıl verimli kullanacağınızı öğreneceksiniz.” Çelenk konuşmasının sonunda tüm çocuklardan enerjiyi tasarruflu kullanacaklarına dair söz aldı. Ardından Mehmet Dağ ve Fatma Çelenk, Enerji Köşesi’nin açılışını birlikte yaptılar.


Projenin 2. Döneminde, tüm okullara Soyak tarafından tasarlanan uygulamalı Enerji Köşeleri hediye ediliyor. Bu köşe sayesinde öğrenciler, enerji konusunda öğrendiklerini deneyimleme imkanına sahip olacaklar. Üç üniteden oluşan Enerji Köşesi’nde, Led ampullerden rüzgar türbinlerine, güneş ışığının aylar bazında seviyesinin artış-azalışlarına dair afişler, maket uygulamalar ve çocukların dokunarak öğrenebileceği ısıcam gibi uygulamalar yer alıyor.


 


İkinci döneminin ilk ayağı Taksim Nippon Hotel’de gerçekleştirilen eğitici eğitimleriydi. Eğitimlere, Arnavutköy’de projenin uygulanacağı okulların öğretmen ve müdürleriyle Yılmaz Soyak ve Bilge Soyak İlkokulu ile Erkut Soyak Anadolu Lisesi’nden 40 öğretmen ve müdür katıldı. Veli eğitimlerinin ardından da okullardaki tanıtımlar tamamlandı. Böylece 2. Dönemin 3. ayağı da tamamlanarak öğrenci eğitimleri okullarda başlamış oldu.


 



Geri Dön