Genel

Soyak Holding İzmirli Optimus'u satışa çıkardı!

Elektrikli araçlara şarj üniteside başta olmak üzere pek çok enerji tasarruf modelinin yer aldığı projeyi satışa çıkaran Soyak, Bu yıl toplam sekiz projeyle 750 milyon liralık gelir elde etmeyi hedefliyor

Bu yıl toplam sekiz projeyle 750 milyon liralık gelir elde etmeyi hedefleyen Soyak, bu yöndeki temellerden birini İzmir'e attı. Elektrikli araçlara şarj ünitesi de başta olmak üzere pek çok enerji tasarruf modelinin yer aldığı projeden sonra şirket, yine İzmir'e 250 bahçeli ev yapmayı düşünüyor.

Soyak, 50'nci yaşında İzmirdeki 3'üncü projesi olan Soyak Optimusu satışa sundu. 300 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen ve enerji tasarruf özellikleriyle dikkat çeken 1.200 konutluk projeden sonra sırada yeni bir İzmir projesi daha var. Yeni projenin 250 bahçeli ev olarak İzmir Zeytinalanı'nda tasarlandığını belirten Soyak Holding CEO'su M. Emre Çamlıbel, çalışmaların bunlarla sınırlı kalmayacağını ifade ederek, "Bu yıl içinde üçü İzmir'de beşi İstanbul'da olmak üzere sekiz projeye imza atacağız" dedi. 
Tüm bu projelerle yıl için 3 bin adetlik konut satışına ve 750 milyon liralık gelire ulaşmayı hedeflediklerini açıklayan Çamlıbel, kimisine başladıkları bu sekiz projeden Soyak Halkalı Apart'taki çalışmalara başladıklarını belirterek, diğer projelerin lokasyonu olarak Halkalı, Zincirlikuyu, Bahçeşehirı ve Ataşehirgösterdi.

Araçlara şarj istasyonu
İzmir'de satışa sundukları Optimus projesi hakkında konuşan Çamlıbel, enerji tasarrufu ve çevreye duyarlılık konularına gösterdikleri hassasiyete dikkat çekti. Daha önce Türkiye'de bir ilk olarak başlattıkları elektrikli araç şarj ünitesi çalışmasına İzmirde de devam ettiklerini belirten Çamlıbel, bunun, İzmir için de bir ilk olduğunu kaydederek, Soyak Optimus ile optimum enerji tasarrufu ile yola çıktık. Yüzde 20ye varan su ve enerji harcamasını azaltan Optimusta elektrikli araçlar için de şarj ünitesi yer alıyor. Bundan sonraki projelerimizde de bu şarj ünitelerine yer vereceğiz dedi.

İzmirde, İstanbul müşterisinin ağırlığı olduğunun altını çizen Çamlıbel, Müşterilerimizin ve ilgi gösterenlerin yüzde 15-20sini İstanbulda oturanlar oluşturuyor dedi. Bunun nedenini ise projelerde yüzme havuzları ve büyük yeşil alanlarla yarattıkları tatil konsepti olarak açıklayan Çamlıbel, "Emekliliğe gelmiş, İstanbulun yoğun havasından kaçmak için yola çıkanlar İzmire geliyor diye konuştu. Yabancıların da ilgi gösterdiğine işaret eden Çamlıbel, Çamlıbel, konutların yüzde 2 - 3'lük bölümüne ABDden İzlandaya kadar birçok ülkeden yabancının talip olduğunu belirtirken, yeni bir eğilimi de, "İzmir kökenli veya İzmire hayran Yunanların ağırlığı da artıyor sözleriyle anlattı. 
 
HOLDİNGİN ENERJİSİNE 1 MİLYAR DOLARLIK GÜÇ
M. Emre Çamlıbel, enerji yatırımlarına da dikkat çekti. Şu anda 50 megavatlık bir hidroelektik santrallerinin olduğunu belirten Çamlıbel, bu gücü, 2012 ortalarında 200 megavata ulaştıracaklarını açıkladı. Jeotermal ve rüzgâr yatırımları konusunda da lisans çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Çamlıbel, bu çalışmalar paralelinde kurulu gücü 2015'e kadar 500 megava'a çıkaracaklarını anlattı. Bu süre içinde enerji yapacakları yatırımı ise 1 milyar dolar olarak bildiren Çamlıbel, "Şu anda enerjinin ciromuz içindeki payı yüzde 10. Dört yıl içinde bu oran yüzde 40'a çıkacak. Böylece enerji, holdingin amiral gemisi olacak.


2012DE HALKA AÇILMA, NEDEN OLMASIN
M. Emre Çamlıbel'in altını çizdiği bir diğer nokta da halka açılma konusundaki çalışmalarının sürdüğü yönünde oldu. Sadece gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) değil, enerji başta olmak üzere diğer sektörleri de halka açmak istediklerini açıklayan Çamlıbel, "Bunun için konjoktürün çok iyi olması gerekiyor. 2011 yılı içinde böyle bir plan yok ama 2012de neden olmasın dedi.