02 / 05 / 2024

Soyak, KSS Çözümleri Pazaryeri etkinliğine katıldı

Soyak, KSS Çözümleri Pazaryeri etkinliğine katıldı

Soyak'ın "Geleceğe Bir Damla Sakla"  kurumsal sosyal sorumluluk projesi, KSS Çözümleri Pazaryeri Etkinliği'nde yer aldı



Soyak'ın "Geleceğe Bir Damla Sakla" kurumsal sosyal sorumluluk projesi, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) Derneği'nin CSR Europe işbirliği ile düzenlediği KSS Çözümleri Pazaryeri Etkinliği'nde yer aldı. Avrupa Birliği Parlamenteri Richard Howitt'in de katıldığı uluslararası etkinlikte, Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk, Soyak'ın "sürdürülebilir yaşam" yaklaşımını anlattı. 

Türkiye'de gayrimenkul sektörüne 48 yıllık tecrübesiyle öncülük eden Soyak'ın 2007 yılında başlattığı "Geleceğe Bir Damla Sakla" kurumsal sosyal sorumluluk projesi, örnek çalışma olarak ulusal ve uluslararası platformlarda yer almaya devam ediyor. Soyak, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) Derneği'nin 23 Ekim'de Kadir Has Üniversitesi'nde "okula dönüş" temasıyla düzenlediği 1. KSS Çözümleri Pazaryeri etkinliğine özel standıyla katıldı.  

Avrupa Birliği Parlementeri Richard Howitt, Corporate Social Responsibility-Europe Yönetim Kurulu Başkanı Lettemieke Mulder, Avrupa Komisyonu, KSS Danışmanı Thomas Dodd,  TBMM AB Uyum Komisyonu ve AB Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Üyesi Prof Dr Gaye Erbatur, Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz Bayrakdar gibi isimlerin konuşmacı olarak yer aldığı etkinlikte, özel sektörün önde gelen oyuncuları kurumsal sosyal sorumluluk alanındaki projelerini sundular.   

Etkinliğin sonunda düzenlenen törenle Türkiye KSS Derneği Genel Başkanı Serdar Dinler tarafından verilen teşekkür plaketini, Soyak adına Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk aldı.  

Türkiye'de, "Kurumsal Sosyal Sorumluluk" alanında özel sektör girişimlerini desteklemek ve başarılı çalışmaların paylaşılması amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk şöyle konuştu: "Türkiye'de kurumsal sosyal sorumluluk alanındaki çalışmalarda dünya standartların uygulanmasını amaçlayan Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği'nin vizyonunu paylaşıyoruz.  Bugün artık toplumsal alanda özel sektöre çok daha büyük görevler düşüyor.  2007 yılında "Bugün Aslında Yarın" felsefesiyle başlattığımız "Geleceğe Bir Damla Sakla" projesi, küresel ısınmanın ve kuraklık tehlikesinin  önüne geçmek için en önemli alan olan su tasarrufu konusunda geniş bir çerçeveye sahip.  Kurum kültürümüzün bir parçası olarak benimsediğimiz "sürdürülebilir yaşam" yaklaşımımız doğrultusunda gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için çaba harcıyoruz" dedi. 

Soyak'ın "Geleceğe Bir Damla Sakla" projesi, su tüketim kanallarının tasarruf sağlayıcı sensörlü malzemelerle yenilenmesini ve bilinçlendirme faaliyetlerini kapsıyor.  Proje, Çiğli Rotary Kulübü işbirliği ile 2007'de İzmir'de, Bostancı ve Karaköy Rotary Kulüpleri işbirliğiyle 2008 yılında İstanbul'da toplam 33 okulda uygulandı. Projenin etkisini ölçmek için ise, düzenli olarak ölçümlemeler ve araştırmalar  yapılıyor. Projeyle 33 okulda; toplam %55 oranında, 1770 ton su tasarrufuna katkıda bulunan Soyak, bilinçlendirme çalışmaları kapsamında bugüne kadar 102.000 kişiye ulaştı. 30000 adamsaat çaba harcanan projede 7500 malzeme değişimi yapıldı.  

Geleceğe Bir Damla Sakla projesi, dünyanın en büyük kongresi olarak belirtilen ESOMAR'da da, bu yıl örnek vaka olarak sunulmuştu.


Geri Dön