Yeni Şirketler

Soyak metrekareye 11 bin dolar ödedi arsa rekorunu Zorlu'dan aldı

Soyak, Tat Towers'a komşu 3.880 metrekarelik araziyi 45.5 milyon YTL'ye aldı.

Toplu Konut İdaresi'nin satışa çıkardığı Zincirlikuyu'daki 4 bin 261 metrekarelik arsa dün rekor fiyata satıldı. Muhammen bedeli 31 milyon 957 bin 500 YTL olan arazi peşin fiyatı 45 milyon 550 bin YTL, taksitli seçenekte ise 53 milyon 50 bin YTL'den Soyak'a satıldı satıldı. TOKİ bu iki teklif arasından birini seçecek. Peşin fiyattan yapılan hesaplamaya göre arsanın metrekare fiyatı 10 bin 765 dolar oldu. Bu rakam, Zorlu Grubu'nun bu arsanın tam karşısındaki Karayolları arazisi için metrekare bazında verdiği 8 bin 290 doların üzerine çıktı. Böylece dün Eskidji Gayrimenkul ve Müzayedecilik'in yaptığı açık artırmada rekor kırıldı.

İhalede 6 şirket yarıştı

Zincirlikuyu'daki Tat Towers'a komşu pozisyonda bulunuyor. Arsanın bulnuduğu caddenin tam karşısında da Zorlu'nun aldığı Karayolları arazisi bulunuyor. İş hanı ve konut imarı bulunan arsanın 418 metrekarelik kısmı da yol için terkin edilecek. Dün yapılan müzayedeye toplam 6 şirket katıldı. Katılım aralıklı 50 bin dolar olarak belirlendi. Ancak bazen rakipler 150 bin dolarlık artırımlarda da bulundu. Eskidji Yönetim Kurulu Başkanı Dikran Masis, yapılan satışın hem peşin, hem de taksitli satış seçeneğinde metrekare bazında rekor olduğunu belirterek `Eskidji olarak, Zorlu'nun rekorunu kıran bir satış gerçekleştirdik. 53 milyon YTL'lik taksitli satış seçeneği kabul edilirse vade 30 ay, faiz oranı da yüzde 0.50 olarak belirlendi' diye konuştu.

Zorlu Gayrimenkul'un metrekare başına 8 bin 290 dolar vererek aldığı Karayolları arazisi bu satışkan sonra İstanbul'un en değerli arazisi olmuştu. Zorlu İstanbul'un en değerli arazisi olarak nitelenen Karayolları 17'inci Bölge Müdürlüğü arsasının özelleştirme ihalesine 800 milyon dolarla Zorlu Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım anonim şirketi kazandı. İhalenin yapıldığı dönemde taktik savaşları da olmuştu. Emaar gayrimenkul ihalelerde `koparma' taktiği olarak bilinen yönteme başvurarak ihalenin son beş turunda yüksek artışlar yapmıştı. Ancak Zorlu gayrimenkul her turda bir milyon dolar artırım yaparak arazinin yeni sahibi olmaya hak kazanmıştı.


İbrahim ACAR / Star