03 / 05 / 2024

Soyak Olimpiakent'te 170 bin TL'ye icradan satılık daire!

 Soyak Olimpiakent'te 170 bin TL'ye icradan satılık daire!

T.C. Küçükçekmece 1. icra Müdürlüğü, İstanbul ili, Küçükçekmece ilçesi, Halkalı Mahallesi, Köyüstü Mevkiindeki Soyak Olimpiakent'te bulunan meskeni 170 bin TL'den satışa çıkardı. Satış, 25 Eylül 2012 Salı günü yapılacak



Verilen ilan şöyle;


T.C. KÜÇÜKÇEKMECE 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ Dosya No : 2012/618 Talimat - Örnek No 27*

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

İİK. 127 maddesi gereğince, işbu satış ilanı,tapuda adresi bulunmayan ve tebligat yapılamayan ilgililere ilanen tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur.

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

TAPU KAYDI: İstanbul ili, Küçükçekmece ilçesi, Halkalı Mahallesi, Köyüstü Mevkiinde bulunan 559 ada, 2 parsel sayılı 12.512,00 m2 miktarlı beş bloklu bahçeli betonarme apartman vasıflı taşınmazda 60/22444 arsa paylı H16 Blok 10.Kat 41 nolu meskenin tamamıdır.

İMAR DURUMU: Küçükçekmece Belediye Başkanlığı imar ve Şehircilik Müdürlüğü Durum Şefliğinin 15.02.2012 tarih ve 4103 sayılı imar durumu yazısına göre Küçükçekmece ilçesi, Atakent Mevkii, 559 ada, 2 parsel sayılı yer; 07.11.2010-07.03.2011 tasdik tarihli, 1/1000 ölçekli Halkalı Toplu Konut Revizyon Uygulama imar Planında, Emsal:1.73, kat yüksekliği serbest, Konut Alanında kalmaktadır denilmiştir.

HALİ HAZIR DURUMU: Satışa konu taşınmaz; İstanbul, Küçükçekmece ilçesi, Atakent Mahallesi, Başbakanlık Toplu Konutları Soyak Olympiakent 12.Bölgede, tapunun 559 ada, 2 parsel numarasında kayıtlı 12.512,00 m2 miktarlı beş bloklu bahçeli betonarme apartman vasıflı taşınmazda 60/22444 arsa paylı H16 Blok 10.Kat 41 nolu meskenin tamamı niteliğindedir. Taşınmaz mesai saatlerinde görülemediğinden proje dahilinde örnek daireler ile mimari projesi tetkik edilmiş olup Başbakanlık Toplu Konut idaresi Kaynak Geliştirme Uygulamaları Kapsamında yapılmış olan Halkalı Soyak Olimpiakent Sitesi dahilinde yer alan mezkur taşınmaz Bodrum kat+Zemin kat+12 Normal katlı, betonarme karkas sistemde, radye temel ve tünel kalıp sistemi ile inşa edilmiş olan, dış duvarları prekast ve tuğla, iç duvarları tuğla duvar ve betonarme perde, dış cepheleri silikon esaslı dış cephe boyası şeklinde, ısı köprüsünü önlemek gayesiyle dış duvarların iç yüzeylerine ısı yalıtımlı alçı plakalı, blok girişleri döşeme ve basamakları mermer ve granit, daire iç kapıları ahşap kasalı ve pervazlı, Amerikan panel kaplamalı kanat, daire giriş kapıları çelik kapı, pencereleri PVC ve ısıcamlı. ıslak hacim zeminleri seramik, duvarları alçı sıva üzerinde plastik boya, salon ve oda zeminleri laminat parkeli, banyolarında duvarlar tavana kadar fayans kaplı, l.Sınıf armatür ve vitrifiye, mutfaklarda ise MDF üzerine laminat dolap kapakları, suntalam dolap gövdesi, laminant tezgah ve l.Sınıf yerli armatürler ile tüm dairelerde ankastre fırın, ankastre bulaşık makinesi, ankastre ocak ve aspiratör montajı yapılmış olarak teslim edilmiş olan ana binanın 10.Normal katında yer alan 41 nolu daire girişte antre-hol üzerinde banyo- WC, yatak odası, mutfak+salon ve balkon mahallerinden ibaret, 60m2 brüt alanlı, projesi üzerinden alınan ıç ölçüleri itibariyle; antre:4.13m2, yatak odası:13.68m2, banyo:4.88m2, mutfak+salon:22.87m2, balkon: 1.47m2 olmak üzere 47.03m2 net alana sahiptir. Satışa konu taşınmaz bulunduğu semt ve mevki itibariyle alt ve üstyapısı tamamlanmış, her türlü belediye ve sosyal imkanlardan istifade edecek konumda, güvenlikli ve aktiviteli site dahilinde, civarın talep gören iskana elverişli konut sahasında yer almakta olup ulaşım imkanları elverişlidir.

KIYMETİ: Müdürlüğümüzce düzenlenen ve kesinleşmiş bulunan kıymet takdiri raporuna göre satışa konu taşınmazın tamamına 170.000.00-TL. değer takdir edilmiştir.

SATIŞ ŞARTLARI:

1-Satış 25/09/2012 günü saat 14:20 den 14:30’a kadar Müdürlüğümüzde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartiyle 05/10/2012 tarihinde aynı saat ve aynı yerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40 ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Katma Değer Vergisi, Damga Vergisi, tapu alım harç masrafları ve tahliye teslim masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler, Tellaliye resmi ve tapu satım harcı satış bedelinden ödenir.

3-ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde haklan tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

(İİK m. 126)

(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir

Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedir,

B:49659 www.bik.gov.tr


İlan için tıklayın!



Geri Dön