Yeni Şirketler

Soyak`ın Levent`teki arsasına ilk talip Zorlu

Soyak Grubu'nun geçen hafta, 150 milyon dolar muhammen bedel ile satışa çıkardığı Levent'teki arsasına ilk talip Zorlu Grubu oldu.



Soyak Grubu'nun 17 milyon dolara yaklaşık 3 yıl önce aldığı, 150 milyon dolar muhammen bedel ile satışa çıkardığı Levent'teki arsasına ilk talip Zorlu Grubu oldu.


Türkiye'nin köklü gayrimenkul şirketlerinden Soyak'ın 2005'ta satın aldığı geçen hafta satışa çıkardığı Levent'teki arsasına ilk talip Zorlu Gayrimenkul oldu. Grup Garanti Yatırım'dan şartname aldı.


Tahmini bedeli 150 milyon dolar olarak açıklanan, 250 milyon dolara yakın gelir beklenen arsanın ihale Garanti yatırım aracılığı ile Şubat ayında gerçekleştirilecek.


Levent İETT'ye komşu olan arsa 11 bin 648 metrekare alanlı. Arsanın emsali 2.5. İmar durumu ise ticaret. Buna göre; bodrumlar hariç 29 bin 70 metrekare alanlı ofis ve alışveriş merkezi inşa edilebilecek. Bodrumlar da ilave edildiğinde toplam inşaat alanı 60 bin metrekareye yaklaşacak.


 


Yatırımcılardan kapalı zarfla 22 Şubat'ta teklif verecek. Kapalı zarfla teklif verenler 29 Şubat'ta açık artırmaya davet edilecek. İhaleye katılanlar 1 milyon dolar geçici teminat yatıracak.


Arsanın etrafında İstanbul'un en iddialı residence projesi olan İstanbul Sapphire, El Maktum'un KDV dahil 832 milyon dolar teklif ettiği ama parasını ödemediği Levent İETT Garajı, Sabancı'nın ikiz kuleleri, İşbankası, Yapı Kredi, Kanyon, Tekfen Towers ve Mövenpick Otel'in binaları bulunuyor.


2 milyon dolar peşin 18 taksit ile almıştı



2005 yılı yılı Mart ayında Novartis İlaç'tan alınan arsa için Soyak Grubu 2 milyon dolar peşin ödeme yapmıştı. Geriye kalan 15 milyon doları 18 taksitle ödemişti.


Zorlu'nun 2 gayrimenkulü var


İstanbul en gözde iş ve ofis aksı olan Büyükdere Caddesi'nde Zorlu Grubu son 2 yılda 2 gayrimenkul aldı. Zorlu Grubu'nun 81.5 milyon dolar ödeyerek aldığı ilk gayrimenkul Deva Holding Binası. Deva Holding'in taşınma işlemlerinin bitmesinin ardından Zorlu Grubu buraya ofis ve residence inşa edecek.


Grubun ikinci satın aldığı arsa ise 800 milyon dolar ödeme yaptığı Zincirlikuyu'daki 96 bin 505 metrekare alanlı Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü arsası. Zorlu Grubu bu arsanın ihalesinde Sama Dubai, Emaar, Morgan Stanley ve Fiba gibi Türkiye ve dünya çapındaki finans ile gayrimenkul devlerini eleyerek ihaleyi kazanmıştı. Grup buraya iddialı bir proje inşa etmek için çalışmalarını sürdürüyor.


 TEBERNÜŞ KİREÇCİ