24 / 11 / 2024

Soyak'ın projesi uluslararası platformda

Soyak'ın projesi uluslararası platformda

Soyak'ın "Geleceğe Bir Damla Sakla" kurumsal sosyal sorumluluk projesi, uluslararası platformlarda örnek vak'a olarak gösteriliyor




İngiltere Veliaht Prensi Charles tarafından kurulan "Uluslararası İş Liderleri Forumu"nun dünyaca ünlü Ağa Han Vakfı'yla birlikte bu yıl İstanbul'da düzenlediği Sosyal Sorumluluk çalıştayında Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk, Soyak'ın  "Geleceğe Bir Damla Sakla" projesini katılımcılarla paylaştı. 25 Şubat'ta gerçekleştirilen panele dünyanın çeşitli yerlerinden gelen sosyal sorumluluk uzmanları katıldı.   
 
Soyak Holding 49. yılında, "Geleceğe Bir Damla Sakla" kurumsal sosyal sorumluluk projesiyle uluslar arası platformlarda örnek vak'a olarak yer alıyor. Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk, Soyak'ın sürdürülebilir yaşam yaklaşımını, "Uluslararası İş Liderleri Forumu" Sosyal Sorumluluk çalıştayında anlattı. 

İngiltere Veliaht Prensi Charles tarafından kurulan ve gelişmekte olan ülkelerde sürdürülebilir gelişimi desteklemeyi hedefleyen Forum'un düzenlediği çalıştay, Ağa Han Vakfı tarafından destekleniyor.   Dünyaca ünlü mimarlık ödüllerine de adını veren Ağa Han Vakfı, farklı ülkelerde 50'ye yakın kuruluşla sosyal sorumluluk çalışmaları yürütüyor.   

"Kurumsal sosyal sorumluluk yönetimi ve paydaş katılımı" temasıyla düzenlenen çalıştaya, Afganistan, Pakistan, Tacikistan, Kırgızistan, Kenya, Uganda, Tanzanya, Mali gibi dünyanın farklı yerlerinden kurumsal sosyal sorumluluk alanında uzman isimler katılarak, Türkiye'deki KSS anlayışı hakkında hakkında bilgi edindiler. Sosyal sorumluluk alanında bölgesel deneyimlerin de paylaşıldığı 3 günlük eğitim programının sonunda gerçekleştirilen panelde, iş dünyasının önde gelen şirketlerinden temsilciler; başarı kazanan kss projelerini katılımcılarla paylaştılar. Koç Holding, Microsoft, MNGKargo gibi şirketlerin katıldığı panelde, Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk, sürdürülebilir yaşam yaklaşımının daha iyi bir gelecek için tek çözüm olduğunu belirtti.  

İş dünyasının toplumsal yaşamda giderek daha önemli bir rol oynadığını belirten Çelenk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ekonominin önde gelen oyuncuları, bugün yalnızca kurumsal sorumluluklarını değil aynı zamanda toplumsal sorumluluklarını yerine getirmek durumunda.  Bu da şirketlerin, etik, şeffaf iş yapış biçimlerini bütün paydaşlarına yaymalarının yanı sıra; içinde yaşadıkları toplumsal çevreye karşı yükümlülüklerini de sahiplenmeleriyle mümkün. Soyak'ın sürdürülebilir yaşam yaklaşımıyla 2007 yılında hayata geçirdiği "Geleceğe Bir Damla Sakla" projesi, bu vizyonun ürünüdür." 

Projenin küresel ısınmanın ve kuraklık tehlikesinin  önüne geçmek için en önemli alan olan su tasarrufu konusunda etkin ve yaygın bir uygulama alanına sahip olduğunu belirten Çelenk, "projemiz, genç nesillerin bu bilinci geleceğe taşıyacak elçiler olarak yetişmesine odaklanıyor" dedi.

Soyak'ın "Geleceğe Bir Damla Sakla" projesi, su tüketim kanallarının tasarruf sağlayıcı sensörlü malzemelerle yenilenmesini ve bilinçlendirme faaliyetlerini kapsıyor.  Proje, Çiğli Rotary Kulübü işbirliği ile 2007'de İzmir'de; Bostancı ve Karaköy Rotary Kulüpleri işbirliğiyle 2008 yılında İstanbul'da toplam 33 okulda uygulandı. Projenin etkisini ölçmek için ise, düzenli olarak ölçümlemeler ve araştırmalar  yapılıyor. Projeyle 33 okulda; toplam %55 oranında, 1.770 ton su tasarrufuna katkıda bulunan Soyak, bilinçlendirme çalışmaları kapsamında bugüne kadar 102.000 kişiye ulaştı. 30.000 adamsaat çaba harcanan projede 7.500 malzeme değişimi yapıldı. 


Geri Dön