Kent Haberleri

Sözleşmeli er ve erbaşlar müjde! Resmi Gazete’de yayımlandı! Memuriyet hakkı geliyor!

Sözleşmeli er ve erbaşlara memuriyet hakkı getiren Milli Savunma Bakanlığı yönetmeliği yürürlüğe girdi. İşte Resmi Gazete’de yayımlan yönetmeliğin tüm detayları...Bu kapsamda, Sözleşmeli er ve erbaşlara memuriyet hakkı sağlayan Milli Savunma Bakanlığı yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi

Sözleşmeleli er ve erbaşları sevindirecek gelişme yaşandı. Bu kapsamda, Sözleşmeli er ve erbaşlara memuriyet hakkı sağlayan Milli Savunma Bakanlığı yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu kapsamda sözleşmeli erbaş ve er olarak en az 7 hizmet senesini doldurarak ayrılanlardan nitelik belgesi olumlu olup talepte bulunanlar, kamudaki boş kadro ve pozisyonlara ataması yapılacak.

İşte deteylar..

Posta'da yer alan detaylara göre, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik uzman erbaşların yüzünü güldürdü. 7 hizmet senesini dolduran er ve erbaşlar, talepte bulunmaları durumunda kamu kurum ve kuruluşlarındaki boş kadro-pozisyonlara atanabilecek.

Sözleşmeli er ve erbaşların kamu kurumlarında istihdam edilmesini öngören yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Uzun süredir beklenen bu yönetmelikle, sözleşmeli erbaş ve er olarak en az 7 hizmet senesini doldurarak ayrılanlardan, talepte bulunanların kamu kurum ve kuruluşlarındaki boş kadro ve pozisyonlara atanmalarına imkan sağlanıyor.

Bu durumdaki er ve erbaşların bağlı bulundukları kuvvet komutanlıklarına 60 gün (2 ay) içinde başvuru yapmaları gerekiyor.

HER YIL BOŞ KADROLAR TESPİT EDİLECEK!

https://www.turkiyegazetesi.com.tr/arama-sonuc?keyword=kamuKamu kurum ve kuruluşları, atama yapmak istedikleri boş kadro ya da pozisyonların unvanını, sayısını, adaylarda aranacak genel ve özel koşullar ile gerekli diğer bilgileri Kamu Personel Bilgi Sisteminin bulunduğu kurum aracılığıyla her senenin 15 Mart tarihine kadar Bakanlığa bildirecek.

YÖNETMELİK

Milli Savunma Bakanlığından:

SÖZLEŞMELİ ERBAŞ VE ERLERİN KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA

İSTİHDAMINA DAİR YÖNETMELİK

BİRİNCİ BÖLÜM

Başlangıç Hükümleri

Amaç

MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; sözleşmeli erbaş ve er olarak en az yedi hizmet yılını doldurarak ayrılanlardan, nitelik belgesi olumlu olup talepte bulunanların kamu kurum ve kuruluşlarındaki boş kadro ve pozisyonlara atanmalarına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev yapacak 30 bin 62 personel alımı yapacağını açıklamıştı. 

Subay, devlet memuru, astsubay, işçi gibi farklı alanlara istihdam sağlanacağı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından açıklandı. Bakanlık bünyesinde yapılacak 30 bin 62 personel alımı için kadro ve branş dağılımı henüz belli olmadı. Fakat ilerleyen günlerde kadro ve branş dağılımlarının belirleneceği ve açıklanacağı öngörülüyor. Başvuru tarihleri ise henüz açıklanmadı.

Mazot gübre destek ödemesi hangi illerde hesaplara yattı? Çiftçiler dikkat! Mazot gübre destek ödemesi sorgulama 2023

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklilerinin 2023 Temmuz zammında son dakika! Emekliye ne kadar zam yapılacak? Hemen bakın!