Kent Haberleri

Sözleşmeli memura kadro düzenlemesinde flaş gelişme! İşte tek tek sözleşmeliye kadro şartları...

Sözleşmeliye kadro yasasının gelecek hafta TBMM gündemine alınması öngörülüyor. Peki sözleşmeliye kadro şartları belli oldu mu? Sözleşmeli personele kadro şartları kimleri kapsıyor? İşte sözleşmeliye kadro düzenlemesi ile ilgili tüm merak edilenler... Sözleşmeliye kadro yasasının gelecek hafta TBMM gündemine alınması öngörülüyor

Sözleşmeliye kadro şartları sık sık merakla araştırılıyor. Sözleşmeliye kadro yasasının gelecek hafta TBMM gündemine alınması öngörülüyor. Bu çerçevede binlerce sözleşmeli personel "Sözleşmeliye kadro şartları nelerdir, kimleri kapsıyor, 3+1 dahil mi, ne zaman açıklanacak?" sorularının yanıtlarını araştırıyor. 

Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada 50-D'li araştırma görevlilerini ve sözleşmeli Kültür Bakanlığı sanatçılarını da kapsama dahil ettiklerini duyurdu. 

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, konu ile ilgili son dakika açıklamasında "EYT ve sözleşmeli personelin kadroya geçilmesine ilişkin düzenlemeleri Aralık ayı içinde yapmayı planlıyoruz. En kötü ihtimal 2023 yılı başında yasalaşmasına şahit olacağız" açıklamasında bulundu. 

Peki sözleşmeliye kadro şartları belli oldu mu? Sözleşmeli personele kadro şartları kimleri kapsıyor? İşte sözleşmeliye kadro düzenlemesi ile ilgili tüm merak edilenler...

Sabah'ta yer alan habere göre; Kabine Toplantısı, 28 Kasım 2022 Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapıldı. Toplantının ardından ameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda alınan kararları kamuoyuna duyurdu. 

Toplantının en önemli gündem maddelerinden biri sözleşmeliye kadro düzenlemesi oldu. Kamuda sözleşmeli olarak çalışan 4B'li personelin 4A'lı olarak kadroya geçmeleri ile ilgili taslak Kabine Toplantısı'nda değerlendirildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası yüzbinlerce kişinin merakla beklediği sözleşmeli memura kadro düzenlemesi ile ilgili olarak, toplantıda, hazırlıkları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine yönelik düzenlemeyi değerlendirdiklerinin altını çizdi. 

Erdoğan, konuya ilişkin "Mahalli idareler dahil olmak üzere sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacaktır. Ayrıca 1 yıl da aday memurluk suresi olacaktır. Dolayısıyla sözleşmeliden kadroya geçiş 3 artı 1 yıllık bir süre sonunda gerçekleşecektir" açıklamasında bulundu ve Halihazırda 3 yılı dolmuş olan sözleşmelilerin hemen aday memurluğa geçiş yapabileceğini belirtti.

Bu süreyi doldurmayanların ise 3 sene sonunda aynı hakka sahip olacaklarını dile getiren Erdoğan, "Daha önceki kadro düzenlemesinin dışında tutulan 227 bin kişi ise süreleri de dolmuş olacağı için doğrudan kadroya geçme hakkını kullanabilecektir" şeklinde konuştu ve 520 bin sözleşmeli personelden 424 bininin isteğe bağlı kadroya geçebildiğini aktardı. 

"Kadro kapsamı dışında kalanlar sözleşmeli askeri personel, sözleşmeli akademik personel, sözleşmeli KİT personeli, sözleşmeli sanatçı, sözleşmeli Meclis danışmanı, sözleşmeli sağlık yöneticisi ve tamamı sözleşmeli kurum çalışanlarıdır" diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, özleşmeliden kadroya geçmek istemeyen personelin haklarının, görev süreleri sona erene kadar şahsa bağlı şekilde devam edeceğini, ardından kadrolarının kendiliğinden ilga olacağını söyledi. 

Erdoğan, kadroya geçen personelin, kurumlar arası nakil hakkına 4 yıllık süreçten sonra kavuşacağının altını çizdi. 

Mahalli idarelerdeki sözleşmelilerden kadroya geçenlerin, sadece mahalli idareler arasında yer değiştirebileceğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı, "Böylece kamu çalışanlarının önemli bir sorununu daha çözerek sözleşmeli-kadrolu statüsünü daha adil ve sürdürülebilir hale getirmeyi hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.

SOSYAL VE MALİ HAKLARDA DEĞİŞİKLİK OLACAK MI? 

4B kadrolarında KPSS puanına göre istihdam edilen ancak sözleşmeli statüsünde yer alan memurlar görevde. Bu sözleşmeli memurlar değişiklik ile 4A kadrolarına yani memur kadrolarına geçecek vfe bu geçişle haklar da değişecek. 

SÖZLEŞMELİYE KADRO DÜZENLEMESİ KİMLERİ KAPSIYOR? 

Hazırlanan son taslakta aslında 4B'lilerin tamamını kapsayan maddeler yer alıyor.  Kamu kurum ve kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatı ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlarda, 657 sayılı Yasa'nın 4'üncü maddesinin b bendine göre çalışan sözleşmeli personel kadroya alınacak. 

İl özel idaresi, belediye ve bağlı kuruluşları ile mahalli idare birliklerinde 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 49'uncu maddesinin üçüncü fıkrası kapsamında sözleşmeli olarak çalışanlar da kadro düzenlemesinden faydalanabilecek.

TOKİ'nin güncel kura takvimi belli oldu! Peş peşe çekilecek 8-18 Aralık 2022 TOKİ kura çekimi hangi illeri kapsıyor?

65 yaş aylığı, engelli aylığı, GSS primi ve kıdem tazminatında zam kapısı aralandı! Hemen Ocak zamlı rakamlara bakın!

Yeni yıl için asgari ücret zamları tek tek hesaplandı! Masadaki bu rakamları görenin ağzı kulaklarına vardı! Hemen bakın