Kent Haberleri

Sözleşmeli öğretmen başvuruları ne zaman başlayacak?

Sözleşmeli öğretmen başvuruları ne zaman yapılacağı sorusunun cevapları araştırılan konular arasında yer alırken, sözleşmeli öğretmen başvurusu MEB'den yapılan duyurudan sonra başladı. MEB, 45 bin öğretmen alımı ile ilgili atama takvimi ile branş bazında kontenjan dağılımını paylaştı

Sözleşmeli öğretmen başvurusu Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan duyurunun ardından başladı. MEB, 45 bin öğretmen alımı ile ilgili atama takvimi ile branş bazında kontenjan dağılımını paylaştı. Başvuru koşulları kabul edilen kişiler sonraki sürece dahil olacak. MEB öğretmen atama takvimi doğrultusunda, Adayların Sözlü Sınava Alınacakları Sınav Merkezleri 4 Nisan tarihinde ilan edilecek ve ön başvurular ise 1 Nisan sona erecek.

MEB 45 BİN ÖĞRETMEN ATAMA BAŞVURU EKRANI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 45 bin yeni öğretmen atama müjdesini vermesinden sonra atama takvimi ile branş bazında kontenjan dağılımını bugün itibarıyla paylaştıklarını açıkladı.

Bakan Özer, öğretmen ataması için ön başvuruların 27 Mart-1 Nisan tarihleri arasında gerçekleşeceğini ve atamaların ise 8 Mayıs tarihinde yapılacağını söyledi.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BİTECEK?

Öğretmen ataması ön başvuruları 1 Nisan’da sonlanacak.

İşte detaylar...

KADRO, BRANŞ VE KONTENJAN BİLGİSİ

Bakan Özer, 45 bin öğretmen ataması ile ilgili branş bazında kontenjan dağılımını da paylaştı.

Öğretmenlik için atamaya esas teşkil eden 103 alandan atama yapılacağına dikkat çeken Özer, bu doğrultuda en fazla atama yapılacak 5 branş ile ilgili şu bilgileri paylaştı: "45 bin öğretmen alımında sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 kişilik kadro, rehberlik alanına 3 bin 604 kontenjan, okul öncesi öğretmenliği 3 bin 269 kontenjan, ilköğretim matematik 2 bin 656, din kültürü ve ahlâk bilgisi alanı için 2 bin 604 kişilik kadro ayrıldı."

Özer, atama yapılacak alanlara başvuru için 50 taban puanın temel alınacağını bildirdi.

MÜLAKAT YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 4 Nisan tarihinde ilan edilecek ve sözlü sınavlar, 7 Nisan-16 Nisan tarihlerinde yapılacak. Sonuçlar ise 18 Nisan tarihinde açıklanacak ve öğretmen adaylarının atama tercihlerini 2 Mayıs-6 Mayıs tarihlerinde alacağız. Atama sonuçlarını ise 8 Mayıs tarihinde açıklayacağız ve öğretmenlerimiz 1 Eylül tarihinden itibaren de okullarında görevlerine başlayacak.

Dünyaca ünlü bankadan tir tir titreten dolar tahmini! “Seçimi kim kazanırsa kazansın, dolar bu seviyeye gelecek!”

Kiracılar dikkat! Ev sahiplerinden 1 Temmuz kurnazlığı! İlanlar bir bir geri çekiliyor!

A101’in patronu banka mı kurdu? BDDK kararı verdi! Resmi Gazete’de yayımlandı!